Felsökning Dodge Intrepid motorproblem

Felsökning en Dodge Intrepid motor kan vara tidskrävande om du inte vet exakt vad du letar efter. Den Intrepid On-Board Diagnostic-system kan hjälpa till att effektivisera processen, men det är inte en silverkula. Datoriserade motordiagnostik kommer aldrig att lösa problemet, men det kan ge en konkret plats att börja. Plus, kan det hjälpa till att sätta ihop en lista av riktade motor platser, som alla har haft en nutidshistoria fel. Hur man använder OBD-systemet beror på Intrepid tillverknings år. Saker du behöver
OBD-II skanner
Pencil
Anteckningar
Visa fler instruktioner
1995 Dodge Intrepids och tidigare
1

klättra i Intrepid förarstolen. Placera en penna och anteckningsblock på instrumentpanelen ovanför ratten Sätt i Intrepid nyckeln i tändningslåset
2

och vrid till "On" och "Off" i följande ordning:. ON-OFF-ON -OFF-ON. Detta måste göras inom loppet av fem sekunder. Addera 3

Plocka upp pennan och anteckningsblocket du kvar på instrumentbrädan och räkna hur många gånger kontrollpunkter blinkar motorn ljus. Koderna är tvåsiffriga tal. Kontrollera motorn ljus blinkar den första siffran, och så kommer det ögonblick innan blinka den andra siffran. Längre pauser innebär ingåendet av en kod och början på en ny. Skriv dessa koder ned.
4

Vrid Intrepid elsystem bort i och ur bilen. Slå upp Chryslers kontrollera motorn flash-koder på nätet, och kopiera lämpliga definitioner bredvid deras motsvarande nummer.
5

tillbaka till Intrepid och pop huven. Börja längst upp på listan och undersöka motorn. Skrapa ut kodnummer och definitioner när du har eliminerat dem från övervägande.
1996 Serena och senare
6

Anslut en OBD-II-skanner i Intrepid diagnosuttag. Denna datalänk-anslutning kommer att vara under instrumentbrädan på förarsidan. Slå på scannern om den inte har en auto-start. Skannrar alla fungerar lite olika från märke, så alltid ge företräde till de anvisningar som anges i skannerns handbok.
7

Vrid Intrepid tändningsnyckeln till "On" och starta det elektriska systemet. Ditt varumärke av scanner, men kan också kräva motorn igång. Om din skanner inte har automatisk hämtning, måste du också skriva in ett kommando för att dra koderna från systemet. Hur man gör det beror enbart på vilken scanner du äger. Du kan behöva trycka på en knapp, eller du kanske måste bläddra igenom menyerna.
8

Rådgör med din scanner handbok för OBD-II-kodning beskrivningar. De flesta skanners handböcker presenterar dessa mot baksidan. Handboken kommer troligen bara ha de generiska koder som gäller alla OBD-II-kompatibel fordon. Din Intrepid handbok kommer inte att ha Chryslers kompletterande OBD-II-koder, och du måste hitta dem på nätet.
9

Generera en lista över problem att felsöka. Placera felkoder på toppen, eftersom de har hänt tillräckligt för att utlösa Intrepid ljuset kontrollera motorn. Skannern kommer också att ha tillgång till "pending" koder. Även om dessa fel inte har haft den frekvens som felkoder, de är fortfarande värt att undersöka. Placera dessa koder på den nedre delen av listan.
10

Öppna Intrepid huva och undersöka motorn. När du har uteslutit en kod, korsa koden och definitionen från din lista.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66423.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.