Dunkande ljud i oljetråget

Om du tänker på din motorblocket som en stor järn klocka, då du skulle göra bäst att inte fråga för vem klockan klämtar - det mest förvisso klämtar för dig. Banging tongångar i oilpan mycket sällan betyda något bra, i själva verket, de brukar tyda på att något tungt slår något annat i den nedre halvan av din motor. Lågt oljetryck

Oil är en integrerad del av din motor, och det är något som beaktades när kraftverket lämnade fabriken. Oljan fungerar som en buffert mellan lagren, att både minska friktionen mellan delarna genom att hålla dem ur kontakt med varandra och absorbera mindre påverkan i aggregatet. Lågt oljetryck, eller olja som är för tunn - som en följd av felaktig smörjmedel val eller överskottsvärme - kommer att misslyckas att bilda den behövs kudde, öppna bärande spel mellan delar. I detta fall felet kan återvinnas om du fånga det snabbt nog, men det ofta indikerar ett större problem.
Större slitage

lager har en begränsad livslängd och kommer få tunnare med tiden. Faktorer såsom lågt oljetryck, hög belastning motor, tunn olja, höga temperaturer och föroreningar i oljan accelererar lagerslitage och öppna upp spel mellan lagret och vevaxeln eller stav tidskrifter. Större spelrum att göra plats för större partikelrester, vilket ytterligare accelererar slitaget på vevaxeltapparna. Även lagerspelet inte normalt orsakar näven på egen hand, gör det dem mer mottagliga för knackar under problemen oljning beskrivet tidigare.
Roterande lager
< p> Dina huvudsakliga och stav lager finns i två halvor. När lagren slits till den grad att lagerspelet är större än lagrets tjocklek, är en spunnen bärande det vanliga resultatet. Ett lager sägs ha spunnits om ena halvan av lagret snurrar kring tidskriften och loger i spelet mellan det andra lagret hälften och tidskriften. Så på den punkten, har du två bärande halvorna på ena sidan av tidskriften och ingenting på den andra. Näven och knackar följer, och vevaxel skador är nästan oundvikligt.
Oljepump Bind

Detta kan hända oljepumpar med en massa miles på dem, men det är mer sannolikt att uppstå när det har varit någon form av fysiska skador på oljepumpen, oljepump upphämtning av pumpens drivaxel. Denna typ av skada är inte så ovanligt som man kan tro, oftast till följd av en oavsiktlig smacka till oljetråget på en trottoarkant eller jättegryta. Om du hör knacka och se en stor buckla i oilpan, vara beredd för pump ersättare på ett minimum.
Vevaxel Slå Något

Många motorer har "sido fack , "eller bitar av plåt som hänger ner mellan vevaxeln motvikter och oljan i botten av pannan. Den vindyta facket syfte är att hålla veven motvikterna från spottar upp olja i botten av pannan, ett fel som skulle avveckla - åtminstone - kostar dig några hästkrafter. Men vind-bricka bultar kan lossna, och facken kan få rubbas eller bucklig om det har varit skador på oljetråget, eller ens om det har inte. Samma sak gäller för oilpan pickup rör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68665.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.