Hur man diagnostiserar en Noise bilstyrningen

Det finns många variabler som påverkar ljud som emanerar, eller verkar härröra från bilens ratt. De flesta ljud uppstår när du vrider på ratten. Bilmärke och modell är en faktor, som är den typ av styrsystem du har. Äldre bilar får inte ha servostyrning, så att du kan eliminera eventuella makt frågor Steering Fluid. Nyare bilar och lastbilar nästan alltid är utrustade med power-assisted system, oavsett om det är rack-and-pinion eller recirkulerande-ball styrning. Din styrsystem samverkar med många andra delar, speciellt din fjädringssystem, men de flesta ljud som härrör från styrmanövrer kan isoleras och diagnostiseras. Instruktioner
1

Slå på motorn och vrid på ratten. Lyssna på ljudet och notera var i hjulets roterande förhållandet du hör ljudet --- när du börjar att vända, på endera eller båda ytterligheter av svängen, eller alltid. Notera också om du måste förflytta dig för att ljudet ska uppstå (förmodligen om du hör ett "Klonk").
2

Identifiera vilken typ av ljud du hör. Detta kan vara knepigt, men vem som helst som kör lite på power-steering fluid, hade en lös eller sliten rem, eller stöter fjädring problem kan skilja mellan ljud. Mekanik kan fråga dig om du hör ett gnisslande ljud, ett stönande, ett gnäll, ett skrik, eller en clunking ljud (clunking är definitivt det värsta ljud du vill höra när du vrider din ratten). Vanligtvis kan du beskriva bullret tillräckligt nog för att göra en preliminär diagnos.
3

Kontrollera din makt bälte servopumpen om du hör ett vinande ljud. Dra åt eller byt ut det om det är problemet. Om bullret sker endast vid extrema ändarna av hjulet snurrar, och bandet verkar bra, kan du vara okej. Screeching kan helt enkelt ange att du försöker för hårt för att vända förbi styrsystemet förmåga.
4

Kontrollera din styrservovätskans nivå om du hör en skrika. Pumpen faktiskt pumpa mer luft än olja. Mest vätskebehållare mätstickor har två nivåer markörer --- ena indikerar kall motor nivån, den andra är igång motorn nivån. Äldre bilar har ett märke för varm motor nivå bara. Fyll din behållare med tillverkaren specificerad vätska (eller har din olja-förändring bensinstationen gör det). Med en mycket låg vätskenivå, kommer det vinande ljudet åtföljas av en svårighet i att vrida på ratten.
5

Titta på själva pumpen när ett skrik hörs. En sliten pump kan producera otroligt hemska ljud även med tillräckliga vätskenivåer. Det kan behöva bytas ut.
6

Kontrollera din fjädringssystem om du upplever en clunking ljud samtidigt som du vrider ratten, speciellt när bilen är i rörelse. Du kan också höra ljudet vid inbromsning eller kör över gupp, och hjulet kan vibrera. De eventuella problemen är många, men ingen kommer att vara lika enkelt att fixa så att hälla i lite vätska. Inspektera dina stötar, stöttor och andra suspension-reservdelar. Detta kan vara ett farligt tillstånd. Försök inte att köra. Har din bil bogseras till en bensinstation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65566.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.