Hur man använder en mätare Auto Vacuum

Använda en bil vakuummätare att diagnostisera motorns kondition, och komponenten fungerar, är nästan en förlorad konst. Dagens datorstyrda motorstyrsystem börjar ta över platsen för verktyg som vakuummätaren, men är inte i stånd att precisera ett problem ännu. En bra vakuummätare har fortfarande kanten i diagnostisering särskilda villkor. Vi använder fortfarande vakuummätaren att diagnostisera motorslitage och reglage vakuum som EGR ventil solenoider. Saker du behöver
Vakuummeter
Visa fler instruktioner
1

börja testa genom att lokalisera och koppla en vakuumslang kopplad till insugningsröret placerad direkt under spjällhuset. Det är viktigt att fästa vakuummätaren till en källa för grenrörsvakuum, och inte en kontrollerad källa som EGR ventil eller utsläpp genom avdunstning systemet. Dessa system ger endast vakuum under särskilda förhållanden och kommer inte att ge en exakt avläsning. Fäst vakuummätaren till denna slang eller port med hjälp av adaptrar medföljer vakuummätaren.
2

Starta motorn och låt den värmas upp till normal arbetstemperatur, vilket är ungefär 200 grader. Detta gör att motorns varvtal och vakuumanordningar kontroll som IAC (Idle Air Control) motor för att stabilisera och ge oss en mer exakt avläsning. När motorn är kall, det I.A.C. öppnas och tillåter fasta avgiften luft in i inloppet, vilket orsakar en nedgång i vakuum och en ökning av motorns varvtal. Detta, tillsammans med ytterligare bränsle, behövs för att låta motorn gå tills den värms upp. En kall motor behöver mer bränsle och ett högre varvtal för att köra.
3

Läs mätaren och notera villkoret visas på mätaren ansiktet. Normal motordrift visas från 17 in /hg (inches av kvicksilver) till 22 in /hg. Fjorton till 17 in /hg indikerar sent tändningen. Mätvärden från 0 till 10 in /hg indikerar sent ventiltider, eller en allvarlig vakuum läcka. En tillfällig nedgång i vakuum visar att ventilerna kan sitta eller behöver justeras, och en snabb fluktuation vid högre varvtal indikerar slitage ventilfjäder. Dessa är bara några av de saker som kan ses med en vakuummätare. Andra tester listas i den information som medföljer mätaren set.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64407.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.