Problem med Over-fylla Transmission Fluid

Transmissionsolja är en bil smörjmedel pumpas genom motorn och växellådan för att minska friktionen som genereras genom att vrida interna komponenter. Utan denna vätska, skulle överföringen överhettas, beslagta och förstöra inre delar. Medan vissa bilägare överfylla sina transmissionsolja tankar så att mätarna läser en högre nivå än "full" detta kan skapa problem längre ner på gatan. Luftning

Luftning skapas av luftbubblor kommer in i kraftledningar och blanda med vätskan. Om det finns för mycket transmissionsolja, då luft kan läcka in i systemet när bilen körs och utveckla luftbubblor i lösningen. Dessa bubblor färdas hela överföringssystemet och störa effekten av vätskan, vilket ger transmissionskomponenterna tillräckligt med luft för att orsaka friktion och skapar skador.
Överhettning

Som luftbubblor samlas i transmissionsolja kan transmissionen inte överföra värme lika lätt, och värmen från dess rörliga delar är lokaliserad i områden där friktion förekommer. Detta, i kombination med syre från luften, kan bränna transmissionsolja. Ägare kan lukta och se den bruna färgen på brända transmissionsolja, vilket kommer att kräva ersätter alla transmissionsolja i bilen.
Tryckproblem

Pressure problem uppstår när kraftledningar överfylld och trycker för hårt mot de tätningar som är avsedda att innehålla vätska. Dessa tätningar är utformade för att innehålla en full tank av vätska, inte en överfull tank. För mycket vätska och tätningarna börjar brista, vilket orsakar vätskeläckage som många ägare svarar på genom att fylla tanken igen och göra problemet värre.
Vent Läckande

Vent läcka uppstår när tanken är alltför full av transmissionsolja, och vätskan börjar läcka ur munstyckena utformade för att tillåta luft att strömma genom systemet. Detta blockerar nödvändiga luft och kan visa sig som ett läckande problem när tanken är faktiskt överfyllda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65929.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.