Trasig syresensor Diagnos

Diagnostisera en trasig syresensor kan vara svårt eftersom det är osannolikt att orsaka stora motorproblem . Emellertid är en fungerande syresensor viktigt att maximera bränsleeffektiviteten och motorns prestanda , samt att minska utsläppen. Syfte

En syresensor används för att mäta mängden syre i en bil avgaser . Fordonets dator använder denna information för att bestämma mängden av luft i blandningen av luft och bränsle som används för förbränning. Datorn justerar därefter blandningen för optimal motorprestanda .
Symtom

Den primära symptom på en trasig syresensor är en minskning av bränsleeffektivitet . Eftersom syresensorn börjar svika , kommer systemet att vara långsam att justera blandningen luft bränsle , vilket resulterar i sänkt motorprestanda. En trasig syresensor kan också orsaka att " check engine" light för att slå på .
Inspektion

Testa syresensorn kräver speciella verktyg och kunskap , men sensorer misslyckas vanligen på grund av sediment ansamlas på sensorns spets eller korrosion . Borttagning av syresensorn för en visuell inspektion kan avslöja dessa problem . Som resultat syresensorn minskar över år av användning , kommer att ersätta en sensor som inte har fullständigt misslyckats fortfarande resultera i förbättrad motorprestanda .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66733.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.