Startproblem i en 1998 Jeep Cherokee

Jeep har tillverkat den Cherokee SUV sedan 1974, med större omdesign förekommer i 1984, 1997 och 2002. Under 2008 Cherokee re-branded som en Jeep Liberty. Tidiga modeller var förgasare och 1986 Jeep bytte till bränsleinsprutningen i alla dess Cherokee motorer. Den ursprungliga modellen hade fyra olika motor val, från en inline 6 cylinder till en massiv 401 CI V8. Den andra generationen hade sju möjliga motor val inklusive två dieslar. Den tredje generationen hade bara fem motor val som gjorde generationer fyra och fem, om än med olika motorer varje gång. Instruktioner
Motorn går inte att slå över
1

Kontrollera batteriets anslutningar först. Koppla batterikablarna med en skiftnyckel och rengör inlägg och kontakter med en stålborste. Använd alltid en sockel eller ringnyckel som slutade öppen nyckel kommer att bära hörnen av bulten på kabelns kontakter och det kommer att bli omöjligt att dra åt dem.
2

Slå på torkarna eller strålkastare med tändningsnyckeln i läge "ON". Om inget fungerar, är batteriet troligen urladdat och behöver laddas eller bytas. På "On" läge
3

tändningsnyckeln och justerar överföringen växelreglaget så att den är i "Park "eller" Neutral "-läget. Detta gäller endast för automatiska växellådor.
4

Lyft upp fordonet med en domkraft och vila den på pallbockar. Inspektera den elektriska anslutningen mellan batteriet och startmotorn. Byt ut de viktigaste pluskabeln från batteriet om det är skadat och rengör och dra åt kopplingen vid starter solenoid. Startmotorn är belägen på den nedre sidan av den klockformade höljet precis bakom motorn. Demontera startmotorn och elektriska anslutningar med en skiftnyckel och inspektera den för att se om det mindre drevet har fastnat
5

i svänghjulet. I vissa fall kan du ha möjlighet att unjam drevet och få det att fungera igen, men det sannolikt bör bytas innan det fastnar igen. Ta bort startmotorn och solenoiden och har en mekaniker testa att den fungerar ordentligt.
Engine blir över men startar inte
6

Kontrollera bränsletanken för bränsle. Om det finns bränsle då det inte får finnas når motorn. Börja med att kontrollera bränslefiltret. Det finns över 25 olika motorer i Cherokee, men de flesta kommer antingen vara i förgasaren i äldre motorer, eller inline i bränsleinsprutade motorer. Koppla bort filtret med skiftnycklar och inspektera för vatten eller smuts. De flesta filter kan inte rengöras och installeras så var beredd att installera ett nytt filter. Insprutningsbilar system måste vara trycklöst innan du tar bort filtret.
7

Test bränslepumpen. I de flesta fall innebär detta att koppla bort bränsleledningen vid förgasaren eller spjällhuset och igångsättning av motorn och samtidigt hålla en bränsleledning i en behållare. Processen är mer komplicerad med bränsleinsprutade system men målet är detsamma, att se om bränslet kommer ut när motorn stängs över. Om inget bränsle kommer ut då bränslepumpen behöver antingen ersätta eller dess elektriska anslutningar är lösa eller korroderade eller det finns skador på ledningarna.
8

Inspektera förgasaren, om din motor har en. Ta bort vingmuttern på luftfiltret och lyft luftfilteraggregatet från toppen av förgasaren. Kontrollera om choke har fastnat, de förgasarmunstycken igensatt, eller flottören har fastnat. Någon av dessa problem kan kräva analys och reparation av en utbildad mekaniker.
9

bort flera tändstift med en skiftnyckel och inspektera för avstånd och uppbyggnad av kol eller oljefyndigheter. Inspektera tändkablarna för skador och att de är ordentligt anslutna till kontakten och distributör. Byt ut eventuella skadade kablar. På äldre modeller kontrollera att fördelarlocket är snäva och det finns inte vatten i den. Ta bort locket kamkedjan med en skiftnyckel och inspektera kedjan för skador eller brott.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66999.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.