Vad Drains ett bilbatteri Om Generator & Starter är bra?

Det kan vara ett mysterium som du måste lösa om man inte vet vad som tömmer batteriet, speciellt efter att ha kontrollerat att generatorn och startmotorn är bra. Det är helt normalt att batterierna långsamt laddas ur när man sitter i en bil - så ett batteri som är på sista versen ur helt. Andra problem med batterier har oftast att göra med tillbehör som kan stanna på även om nyckeln är avstängd. Korrosion

Korrosion påverkar möjligheterna för att batteriet tar emot en laddning och kan, beroende på var den finns, skapa en batteriförbrukningen. Håll batteripolerna och terminaler rengöra och kontrollera att alla ledningar till och från batteriet är obrutna och fria från korrosion.
Accessoarer

Eftermarknad radioapparater, lagt subwoofers eller GPS-enheter är bland de enheter som får bedriva verksamhet utan att nyckeln på. Om du inte får för vana att stänga av dessa enheter innan du stänger av bilen, kanske du märker att batteriet ständigt urladdning. Många av de avancerade elektroniken har också ett viloläge, vilket sätter en liten strömförbrukningen. Även om detta inte borde vara ett problem för ett friskt batteri, kommer ett batteri som håller på att förlora sin förmåga att behålla en avgift definitivt att påverkas av ens den minsta spänningen avloppet. <
Aftermarket Larm br>

Eftermarknad larmsystem är en annan potentiell batteriförbrukning. Alla tillbehör som krokar upp till batteriet direkt, förbi bilens tändningssystem, kan orsaka en åderlåtning på batteriet om den är engagerad och du är omedveten om det. Detta kan inkludera några avlägsna enheter som används för att öppna bilen. Om en knapp på fjärrkontrollen ändras ej, sätter det ett batteriförbrukningen systemet.
Bildörrar

Vissa människor inser inte att om du inte ordentligt håller tyst en bildörr, kan kupolen strömbrytare stanna engagerade och tömma ett batteri över natten. Medan en dörrkontakt kan tyckas oviktiga, kan andra elektriska system knytas till det och dessa system kan multiplicera batteriförbrukningen.
Bad Grounds eller elektriska kortslutningar

Dåliga skäl eller elektriska kortslutningar också kan orsaka nuvarande avlopp. Kontrollera säkringen rutan för eventuella säkringar. En säkring kan vara en indikation på ett kort i det systemet. Använd en digital multimeter för att identifiera den korta eller strömförbrukning. Följ tillverkarens rekommendationer för att hitta elektriska kortslutningar eller nuvarande avlopp, som använder fel testmetod kan leda till felaktiga diagnoser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68634.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.