Hur identifiera Bil Fel

En bils instrumentbräda presenterar några problem indikatorer. Det är standard kontrollera motorn ljus, samt lampor för ABS-bromsar, övervakning av däcktryck och andra system. Vart och ett av dessa system kör tester, och när ett problem uppstår, genererar systemet en felkod och utlöser en varningslampa. Hämta felkoder är enkel. Men du kommer att behöva rätt scanner. Mest ekonomiskt prissatta skannrar är dedikerade till ett system. En On-Board Diagnostic scanner kan inte läsa TPMS felkoder. Vissa bildläsare är mer integrerat, men ökad förmåga höjer konsumentpriset. Saker du behöver
Diagnostic scanner
Visa fler instruktioner
1

klättra in din förarsätet och starta bilens motor. Du kan inte bara starta det elektriska systemet i vissa fordon för att se de aktiva lampor indikerar problem.
2

Titta på instrumentpanelen och ta del av vilka lampor som indikerar problem är aktiva. Detta avgör vilken typ av diagnostisk scanner du behöver.
3

Kör till en Biltema och handla en scanner. Om du vill ha mer användning för dina pengar, behöver du en scanner som åtminstone förstår OBD-II-kodning. Detta omfattar fler områden i ditt fordon, och genom detta resonemang, kommer du att få mer nytta av det. Dessutom kommer det att spara pengar i det långa loppet. Vissa butiker och garage kan vara villiga att låna ut sin scanner för användning, men många kommer inte att vara och debiterar diagnostiska avgifter.
4

När du når ditt hem garage, stänga av bil utanför. Nå i instrumentbrädan och hitta din fordonets datalänk anslutning. Detta är en diagnostisk utlopp, och det fungerar som en inkörsport till fordonets diagnossystem. Det rymmer en bred 16-nålas plugg, och det ska antingen vara direkt under eller vid sidan av rattstången. OBD-II, ABS och TPMS skannrar alla ansluta till detta uttag. Innan du använder skannern, rådfråga din bruksanvisning för exakta instruktioner om vad du ska göra. Det finns små variationer i processen, eftersom olika märken av skannrar fungerar lite annorlunda. Knapparna är inte alla i samma konfiguration. Processen är dock likartad i uppsåt.
5

Anslut din diagnostisk skanner i datalänk-anslutningen.
6

Starta bilens motor. Nästa par steg beror på den exakta scanner du har köpt. Antingen skanner att växla själv på, eller du kanske måste knappa på strömbrytaren. Väl på, kommer vissa skannrar hämta omedelbart koden, och andra behöver en "Read" kommando som ska anges.
7

Läs felkoder som visas på skärmen och konsultera din manual för deras innebörd. Detta sätter fingret på problemen i ditt fordon. Vissa koder, speciellt med OBD-II, är specifika för tillverkarna. Om din manual inte innehåller felkoden du letar efter, måste du gå online och hitta dem. Det är inte särskilt svårt att göra (se Resurs). Det kommer att hjälpa dig att avgöra om du kan försöka reparera själv eller om du behöver köra bilen till en mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66138.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.