Hur man gör en Magneto Tester

Använda tätt lindade ledningar runt en roterande magnet, använder en magneto rörelse, vanligtvis från en motor, för att skapa en elektrisk ström. Denna ström används ofta för att ge el till tändstift i bensinmotorer, och på grund av förekomsten av gasdrivna motorer, tändmagneter är vanliga i allt från bilar till gräsklippare. Trådlindningen gör Magnetos svårt att visuellt diagnostisera när motorerna har tändstift frågor, så testa en magneto att avgöra om det fortfarande skapar ström. Saker du behöver
Isolerad koppartråd
Trådskalare
Motstånd
LED lampa
Visa fler instruktioner
1

Bestäm hur mycket ström den magneto som ska testas ska producera med din bruksanvisning eller annan resurs. Skadade Magnetos kanske kan gnista, men inte producerar tillräckligt med ström krävs för att driva pluggarna. Bestäm om Magneto gnistan är tillräcklig för att utföra i motorn.
2

Bestäm strömstyrka av strömmen till magneto producerar vid korrekt funktion genom forskning i en bruksanvisning eller reparation guide. Applicera strömstyrka figur och spänning med hjälp av Ohms lag för att bestämma motståndet på tändstiftet montering, med hjälp av formeln R = spänning /strömstyrka.
3

Köp en resistor med en impedans värde så nära till värdet på R bestäms i steg 3 utan att överskrida värdet. Om det behövs, köper flera motstånd till ungefär den totala belastningen av tändstiftet församling.
4

Anslut en av motståndets terminaler till en lysdiod, med isolerad koppartråd och kabelskalare. Bifoga en separat del av isolerad koppartråd till den andra kontakten på LED, och en tredje bit tråd från motståndets öppen terminal, skapa en öppen krets som körs som tråd, motstånd, tråd, LED, tråd.

5

Skala sista tum av isoleringen från varje icke fastsatta änden av tråden. För in tråden i båda ändar av en magento terminal, och rotera den magneto genom att greppa dess centrala armen och svarvning. Om lysdioden lyser medan magneto snurrar, att terminalen fungerar korrekt och ger tillräckligt med ström för att uppfylla motorns behov. Om lampan inte tänds, måste magneto repareras eller bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68636.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.