Hur felsöker jag en 1986 300ZX som inte startar?

Den 1986 Nissan 300ZX är en tvådörrars sportbil byggd och marknadsförs av Nissan Motor Corporation i Japan. Den 300ZX ersatte 280ZX, som såg en ökning cylindervolym över 280ZX. Den 300ZX slutligen ersättas med 350ZX. För 1986 kroppen var något stiliga, lägga sidokjolar och facklor fender att förbättra aerodynamik i bilen. Den 1986-modellen såg en ökning däckdimension (16 inches). Om din 1986 300ZX inte startar finns det några saker som du kan för att göra felsöka det hemma. Saker du behöver
kablar skjuts för batteri
Stålborste
tändstiftsnyckel
Bakpulver
Visa fler instruktioner
1

Sätt i nyckeln i tändningslåset och vrid den till extrautrustning. Observera bränslemätaren och bekräfta att du har gas i tanken innan du försöker starta din 300ZX.
2

Vrid nyckeln till startläge och försöker starta 300ZX. Lyssna på ljud från bilen, eftersom de kommer att hjälpa dig att bestämma problemet. Om du hör ett klickande ljud från motorrummet, är det en bra indikation startmotorn kan behöva bytas ut.
3

Ta ut nyckeln ur tändningen och dra i spaken för att öppna motorhuven på din 300ZX. Inspektera batteriet och observera om det finns korrosion byggs upp på anslutningarna. Korrosion kan försvaga anslutningen och begränsa mängden effekt överförs till startmotorn. Rengör batteriets kontakter med en stålborste för att avlägsna korrosion. Blanda 1 dl vatten och 1 msk. bakpulver. Häll en liten mängd av blandningen på batteriets anslutningar för att lossa överdriven korrosion och sedan skrubba bort med en stålborste.
4

Anslut ett batteri mätare till din 300ZX batteri. Anslut den röda klämman på mätaren till den positiva inlägget på bilbatteriet. Anslut den svarta klämman på mätaren till den negativa inlägg på batteriet. Om mätaren visar 10 volt eller mindre, prova "rivstarta" eller "öka" din 300ZX att få det igång. Anslut akuta kablar hoppstart till batteriet. Anslut den andra änden av kablarna hoppstart till en väns bil som är avstängd. Var noga med samma kabel är ansluten till den negativa inlägg på din 300ZX och till den negativa inlägg på din väns bil. Upprepa processen med pluskabeln. Har din kompis starta sin bil, sedan starta bilen.
5

Koppla loss tändkablarna från tändstiften och ta bort dem med en tändstiftsnyckel. Rengör svart kol från botten av tändstift, eller ersätta med nya. Sätt tillbaka tändstiften och anslut tändkablarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67685.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.