Hur man använder en voltmeter på en bil

voltmätare är praktiska instrument som används för att kontrollera batteriets spänning. De är särskilt användbara för att fastställa om din bil batteriet har tillräcklig spänning för att driva bilen. Du kan även använda en voltmeter avgiftssystemet i din bil eller lastbil. Om du inte har en voltmeter, de är ganska billiga, ofta mindre än $ 20, och kan köpas på de flesta någon bil leverans butik. Instruktioner
Testa ditt bilbatteri med en voltmeter
1

Förvandla din bil utanför för att kolla bara spänningen på batteriet. Du kommer också vill se till att alla andra elektriska tillbehör är avstängda eftersom de drar energi från batteriet. När du är redo att börja testa, pop huven på din bil.
2

Placera batteriet i motorrummet. Batteriet kan täckas av plast sköldar. Om så är fallet, ta bort dem, liksom alla andra vakter eller komponenter som är i vägen. Du kommer att behöva öppna tillgång till batteriet och dess kontaktytor.
3

Slå på din voltmeter om du har en digital modell. Annars börjar ansluta mätaren till batteriet. Du måste bifoga den röda, positiva klämma till batteriets pluspol. Den positiva terminalen är ofta markeras med ett plustecken. Därefter ansluter den svarta, negativa klämman till batteriets minuspol, vanligen markerade med ett minustecken.
4

Undersök mätaren eller avläsning på din voltmeter. Om du har bifogat klippen korrekt och säkert, ska du se en läsning av ca 12,6 volt på ett bra och fulladdat batteri. En läsning av mindre än 12,4 volt, dock, är ett tecken på ett batteri som är i behov av en avgift. Addera Testa bilens generator med en voltmeter
5

Turn din bil eller lastbil på och låt motorn gå på tomgång. Liknar testa batteriet, men, vill du se till att alla elektriska tillbehör är avstängda.
6

Öppna huven och ta bort eventuella sköldar eller skydd från batteriet. Återigen, måste du ha fullständig tillgång till terminalerna. Vara noga med att inte röra några rörliga delar i motorrummet.
7

Fäst de positiva och negativa klipp till motsvarande uttag på batteriet. Kontrollera att klippen är ordentligt fastsatta. Om de är lösa, kommer du inte få en korrekt behandling.
8

Undersök mätaren eller avläsning på din voltmeter. Med motorn igång och din generator fungerar korrekt, bör du se en läsning av ca 13,6-14,3 volt. Om du ser en läsning högre än 14,3, din generator överladdning, vilket kan förkorta livslängden på ditt batteri. En läsning mindre än 13,6 indikerar att generatorn inte ger tillräckligt med laddning, vilket gör att batteriet rinna snabbare. Hursomhelst, ta bilen till en kvalificerad mekaniker för att få din generator ersättas eller fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65067.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.