Felsökning av en bil Check Engine Light

Det finns sätt att felsöka en bil lätt kontrollera motorn som kan spara både tid och pengar. Gör det själv på framsidan för att se om du kan åtgärda problemet innan du tar bilen till en reparation shop.For ett fordon att passera ett utsläpp test har check engine lampan att vara släckt. Om bilen kontrollera motorn ljuset är på, kommer bilen att misslyckas den delen av utsläppen testet. Det är också bra i allmänhet att ha en bil i gott skick och kontrollera motorn ljus kan tyda på ett allvarligt problem. Instruktioner
1 p Om bilen missade ett avgasprov, titta på koden eller koderna tillhandahålls av utsläppen testanläggning. Kontrollera med en Biltema för vad dessa koder betyder. Det finns oftast flera alternativ på vad som kan vara problemet.
2

Börja med de enklaste, billigaste fixar först. En check engine ljus kan komma på grund av en lös slang eller tätning. Dra något som verkar vara löst.
3

Ersätt bilens luftfilter för att se om det kan avhjälpa problemet. Öppna facket och ta ut det gamla luftfiltret. Ersätt det med ett nytt luftfilter. Säkert stäng facket.
4

Köp en flaska bränsle tillsats /renare och lägga till den i bensintanken. Lägg gas så tanken är full.
5 p Om ovanstående åtgärder inte göra bilen kontrollera motorn ljuset släcks, granska lista av möjligheter, såsom syrgas (O2) sensor eller MAF ( massluftflöde) sensor. Dessa kan behöva rengöras eller bytas.
6

Gå till en verkstad som annonserar de kontrollera orsaken kontrollera motorn ljuset vara på gratis. Det bör inte finnas någon avgift för denna diagnos.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64372.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.