Tecken och symptom på en dålig Lifter Flat Lyftarmplattor

Lifter lyftarna är inte riktigt så enkelt som det kan verka vid första anblicken. Den hydrauliska lyften är ett slags fristående hydraulsystem, utnyttjar ett antal små komponenter för att styra rörelsen ventilstyrning. Medan ersätta en kollapsad lifter är enkel - åtminstone jämfört med fastställande av motorn om du inte byta ut den - inte rusa in i jobbet förrän du vet vad du sysslar med. Lifter Grunderna

Lifter är de små cylindrar som sitter i mellan en kamaxel s lober och stötstänger. Med en hydraulisk lyftanordning, sitter ner på tryckstången på toppen av en kolv, som i sin tur sitter på toppen av en cylinder fylld med olja. Oljetryck pressar upp den här kolven, stapla upp slack, eller "snärt" i systemet. Förutom att ta upp ventilspelet, de flesta lyftare stanna lite kollapsade vid låga motorvarvtal, något minska avståndet att ventilen öppnar för att öka bottom-end vridmoment och samtidigt uppmuntra en jämnare tomgång.
Symtom

När kolven inne i en lyftare misslyckas, kommer det inte att hålla oljetrycket och kommer att förbli i en kollapsad stat vid alla tidpunkter. När det händer kommer lyftaren misslyckas med att ta fram piskan i systemet, vilket gör att delar inuti för att hamra mot varandra under den inledande kontakten. Denna hamrande yttrar sig som en mycket påtaglig avlyssning som ökar i volym och frekvens med motorns varvtal. En dålig lyftare kommer att kasta bort det drabbade cylinderns förmåga att röra sig och bränna luft och bränsle, vilket vanligtvis leder till tändstiftet och en konsekvent miss på den cylindern.
Konsekvenser

En kollapsad lyftare lägger en hel del stress på ett fordons ventil tåg, och den svagaste länken är oftast tryckstången. Kollapsade lyftare kan lätt böja stötstänger, som senare kommer att falla ut ur utrymmet mellan vipparmen och toppen av lyftaren. När en tryckstång faller ut ur utrymmet, är det minsta du kan förvänta dig en död cylinder. Värsta scenarierna inkluderar trasiga vipparmar, trasiga ventiler, spruckna huvuden, en skadad kam eller komplett motor förstörelse beroende på vilka raster, hur det går sönder och när. Addera Byta Flat lyftare

Byta en kollapsad lyftaren är inte riktigt så enkelt som du kanske tror. Medan skuggan-trädet mekaniker kan enkelt pop intaget av och byta ut den felaktiga lyften, är Ol 'Scruffy tittar inte på helheten. Kammar och platt-Nock lyftare är en matchad uppsättning, de är uppdelade i tillsammans på fabriken för att upprätta matchande slitagemönster. Att sätta en ny lyftare på en gammal kam är som att försöka slipa en uppsättning skridskor med ett våffeljärn, och det är bara en tidsfråga innan det nya lyftare tar ut din cam. Men släppa in en ersättare lyftare är bättre än att låta lash att förstöra din motor, så betrakta det som ett plåster fix.
Byta Roller lyftare

Roller-lyftare lyftare och kammar är undantag här, eftersom betydligt mindre slitage uppstår när du använder en rulle lyftare. Generellt kan man komma undan med att byta ut en enda kollapsad lyftare på hjul utan att byta kam. Detta är inte sant i alla fall, men återigen, bättre att ersätta lyften och risk en kam ersättning senare än att låta en $ 15 del för att förstöra hela din motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68311.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.