Felsökning av en Chrysler Concorde Farthållare

Du kanske har problem med din Chrysler Concorde farthållare. Det är inte ovanligt för Chrysler fordon med mer än 60.000 miles på dem. Men innan du börjar byta enheter farthållare - som är mycket dyra - du bör göra vissa grundläggande felsökning för att kontrollera att det är farthållaren modul som har misslyckats. Instruktioner
1

Kontrollera säkringen för farthållaren. Ett strömavbrott som orsakas av en defekt generator (inte ovanligt på Chryslers) kan orsaka olika säkringar för att blåsa ut. Ta bort locket gruppcentralen under ratten. Dra säkringen för farthållaren med den medföljande säkringen avdragare (den ligger på gruppcentralen). Om du inte kan hitta den säkring, använd säkringsförteckningen på undersidan av höljet. Det är en metall remsa inne i säkringen. Det bör vara intakt. Om det ser brända eller bandet är trasigt, byt ut säkringen med arbetslivet säkring med samma ampere (stämplat på toppen av säkringen).
2

Kontrollera vakuumledningarna. Starta motorn och öppna huven. Placera örat ner i motorrummet och lyssna efter eventuella "sugande" ljud. Dessa är vakuum läckor. Vakuum läckor orsakas av hål i vakuumledningarna, så du kan också inspektera ledningarna för eventuella tecken på slitage eller skador. Ett vakuum läcka kommer att förhindra att vakuum ställdonet inuti farthållare enheten från inställning av fordonets hastighet. Se till att du kontrollerar dammsugarslangen kör bort bromsservon på förarsidan av motorrummet. Den enda slang kör av bromsservon är dammsugarslangen.
3

Kontrollera hastighetssensorn och kabeldragning. Du kan behöva lyfta upp din Concorde med en domkraft med frontjacket punkten bakom radiatorn. Hastighetssensorn på de flesta Chryslerbilar är på undersidan av transmissionen bakom motorn. Sensorn ser ut som en liten plugg sticker ut ur växellådan med sladdar på det. Kontrollera ledningarna för några tecken på fysiska skador. Eventuella skador på hastighetssensorn hindrar farthållaren från inställning av fordonets hastighet ordentligt.
4

Kontrollera att se till att farthållaren är inställd på "På" i kabinen.

5

Kör Concorde vid hastigheter över 40 km /h och engagera farthållaren. Om hastighetssensor inte är skadad, är säkringen inte blåst och det finns undertryck, kan själva modulen vara fel. Du måste ha modulen i motorrummet bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64302.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.