Felsökning av en 1993 Oldsmobile 88 som kommer att förvandla över men inte Start

En motor behöver bränsle, luft, kompression och gnista för att starta. Ur en tekniker synvinkel och för ändamålsenlighet, kommer diagnosen börja med den mest troliga orsaken och utvecklingen till nästa mest sannolika och så vidare. De mest sannolika orsakerna är bränslepumpen, följt av tändningen. Tändningen på en 1993 Oldsmobile är en bortkastad gnista spolpaketet typ tändning som består av en vev sensor och en tändning styrenhet med tre spole förpackningar monterade på toppen. Spolen förpackningar är placerade på passagerarsidan av motorn på toppen av ventilkåpan. Saker du behöver
Kan av förgasare renare
Voltmeter
stjärnskruvmejsel
Ratchet
Uppsättning sockets
Tändstiftshylsa
Spare tändstift
kompressionsmätare

Visa fler instruktioner
1

Kontrollera säkringarna i reläbox på förarsidan fenderwell. Kontrollera alltid säkringarna först. Byt ut vid behov. Lossa klämman på luftkanalen som leder till spjällhuset med hjälp av skruvmejseln. Drag luftkanalen från spjällhuset och skjut den ur vägen. Öppna gasinmatningsskivan genom att trycka på gasen kopplingen tillbaka på sidan av spjällhuset. Squirt en två andra skott av förgasaren renare i spjällhuset varefter Släpp gasreglaget kopplingen.
2

Försök att starta motorn. Om motorn startar och går för en sekund eller mer, har bränslepumpen misslyckades. Bränslepumpen är placerad i bränsletanken.
3

Kontrollera tändningen för branden på pluggarna. Dra en av tändkablarna och sätter en extra tändstift. Lay tändstiftet på en god grund ställning på blocket. Ha en hjälpare försök att starta motorn medan du observerar tändstiftet. Om det finns en bra gnista problemet är intern. Om det inte finns någon gnista fortsätta.
4

Kontrollera den elektriska kontakten på kylaren sidan av tändningen styrmodulen. Fäst den svarta jordledningen från voltmetern på en bra plats på motorn. Slå på tändningen och sondera de första två trådarna i kontakten närmast passageraren fender. Batterispänning bör vara närvarande. Om ingen spänning finns ledningar från säkringsblocket är defekt. Om spänningen är närvarande, är vevaxeln sensor nästa.
5

Anslut den svarta voltmeter leder till en bra motor marken. Sond tredje tråden från vänster till tändningen styrmodulen plugg. Detta är tändningen styrmodulen marken. Vrid nyckeln på. Voltmetern bör visa under 100mV. Om mer än 100mV visas, är det vevaxelsensor dåligt.
6

Vrid nyckeln och koppla från tändningen styrmodulen eluttaget med en socket. Sond den andra tråden från vänster. Vrid nyckeln på och voltmetern skall visa 10 volt. Om den gör det, är det tändningen styrmodulen dåligt. Om spänningen inte korrigera vevaxelsensor är dåligt.
7

Dra tändkablarna bort pluggarna och ta bort alla tändstift använder tändstiftshylsa och Ratchet. Sätt i kompression mätare i den första cylindern och dra runt motorn över fem varv. Kontrollera och anteckna mängden komprimering och gå vidare till nästa och upprepa proceduren och så vidare. Alla cylindrar bör ligga inom 10 procent av varandra. Om en cylinder befinns vara mycket låg eller har ingen kompression, har motorn ett internt problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67487.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.