Symptomen på en blåst Strut

Struts, vanligen kallat McPherson eller coil-over chocker, har ansvaret för att hålla fordonsdäck platt på marken under alla förhållanden. De tjänar också som dämpande anordningar som styr och minska överföringen påverkan mellan chassit och väg. Struts ger komfort vid körning över vägen, hjälpa till slät och jämn kurvtagning, minskar däckslitage, underhålla bromsa höjd och hålla fjädringskomponenter från vibrationer och stötar skador. Ett fordon ägare har flera saker att titta efter i att finna en blåst strut. Överdriven Bounce och Rebound
Struts

som har förlorat sin förmåga att dämpa och rekyl kommer att studsa märkbart på den drabbade hjulet. Plac fordonet i "Park" med nödbroms set, och sätta hela din vikt på stötfångaren i hörnet av fordonet där du misstänker att en blåst strut. Studsa upp och ner hårt, släpp sedan din vikt. Om fordonet studsar mer än en och en halv gång, betyder det en dålig strut cylinder eller skadad stav strut kolv. Addera Dykning och Huk

Sök en dålig strut när du plötsligt och bestämt bromsa. En dålig front strut kommer störtdykning huven nedåt, särskilt under den sida av fordonet som har en dålig strut. Under en snabb, hård acceleration, leta efter den bakre delen av fordonet för att märkbart sätta sig på huk eller doppa mer än normalt. En enda blåst strut på bakvagnen doppa ner längre än den andra sidan.
Läckage

visuellt inspektera chock bostäder, vilket är innanför spiralfjäder. Eventuella visuella tecken på olja, eller en gummiartad film, kommer att indikera strut cylindern har förlorat sin hydraulolja. Oljan passerar vanligen genom en tätning vid endera änden av chock, men kommer att visas i större mängder på botten av chocken skal eller skruvfjädern monteringsplattan. Oljan behöver inte se färska,. Kan det se ut som en oljig hinna täckt med damm
Kropp Lean

En blåst strut kommer att tillåta den övre delen av karossen att luta under en kurvtagning. Detta kommer att framgå på baksidan eller framsidan av fordonet. Den drabbade sidan av fordonet blir också långsammare att behålla sin normala höjd när turn har avslutats, och det kan påverka styrrespons, lägga lite extra belastning på ratten svar. Fordonet kan också vingla lite efter att återhämta sig från en stark, snäv sväng.
Oljud

Struts som har förlorat sin makt för att dämpa fordonets vikt kommer att avge ett dovt eller högt metalliskt clunk när fordonet kör över potthål, djupa dalar eller trottoarkanter. Den clunking buller är faktiskt chassit kontakt eller bottna mot fjädringskomponenter eller ram. Bullret kan härröra från framsidan eller baksidan av fordonet, men kommer säkerligen att hända över ojämna vägytor.
Däckslitage

Blåst stöttor förlorar sin förmåga att hålla ned tryck på däcket. När däcket studsar uppåt, även efter ett litet eller medelstort hål eller gupp, återgår den inte till marken omedelbart. Denna fördröjningstid orsakar däckets slitbana för att hoppa eller instegsskydd över vägens yta, särskilt vid högre hastigheter, riva ut små skålformiga fördjupningar i gummit. Du kan se dessa scalloped koppar genom att undersöka botten av däckets slitbana. Sådan langettera indikerar en blåst, eller värdelös strut.
Strukturell skada

En blåst strut visar tecken på strukturella skador. Vid visuell inspektion, kommer symtom trasiga eller saknas strut nötter torn tallrik eller bultar, en frånkopplad eller trasig övre eller undre chock mount-anslutning eller en böjd, bruten eller fastnat coil-over våren. Cylindern kolvskaft (glänsande delen) kan också vara märkbart böjt, i förhållande till chock bostäder. Försök att stadigt flytta strut chock eller coil-over spring för hand är oftast tillräckligt för att avgöra om de delarna har trasiga eller lösa.
Curb Höjd

Använd en tejp mäta för att mäta avståndet från toppen av varje hjul väl till marken. Avståndet skall vara ungefär densamma för alla hjul, ge eller ta 1/2 tum eller så. Om någon av de mätningar läser betydligt mindre än de andra hjulen, betyder det trottoarkanten höjd har sjunkit på grund av en dålig strut. Struts som har förlorat trycket kommer att låta bilen sag på sin plats. Om du har en låg läsning på båda stagen på samma axel, utför en rebound test för att se upphävandet inte avsiktligt satts lägre för denna axel. Om båda stagen missar rebound testet eller visar tecken på läckage, då båda är defekta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68594.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.