Hur vill kolla Stötdämpare eller MacPherson fjäderben i en Nissan Altima

Dina stötdämpare eller MacPherson fjäderben montering på din Nissan Altima är en viktig del av ditt fjädringssystem. Vissa gör har MacPherson fjäderben på framsidan bara, och andra konstruktioner fjädring, såsom en multi-link design på baksidan. Fjädringssystemet stabiliserar din Altima och påverkar rida och hantering. Kontroll för att se om du behöver nya är lätt. Saker du behöver
Bil jack
Pallbockar
Hylsnyckel eller luft Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Utför studsa testet. Det enklaste och bästa sättet att testa dina chocker och stöttor är att bara stå bredvid framsidan av din parkerade bil, ta tag i kroppen, och sedan dra upp och trycka ner för att få lite fart går.
2 < p> Släpp och se hur lång tid det tar din Altima att sluta studsa upp och ner. Om de chocker och stöttor är i gott skick, bör bilen studsa en gång eller två gånger och sedan återgå till sitt ursprungliga läge. Om det håller studsar upp och ner, då är det dags att byta ut chocker och stöttor.
3

Kontrollera dina stötar mer noggrant. Palla upp din Altima med bil uttag samt pallbockar för att hålla bilen stöds och hjulen hänger fritt.
4

Ta bort den främre montering end hjul. Använd en hylsnyckel eller en luft spärrfunktion för att ta bort muttrarna. Ovanför hubb du bör kunna detektera spiralfjädern med spjället ovanför. Leta efter tecken på större korrosion, bucklor eller rost på monteringen. Om du märker olja läcker från stötdämparen, är detta ett tydligt tecken på att den behöver bytas ut.
5

Inspektera bultar och montering för rörelse. Undvik spiralen, men försök att flytta de övriga delarna. Om det finns något att ge, då enheten behöver bytas. Ändra chocker och stöttor på din Nissan är bäst till en mekaniker som det kräver ett visst kunnande och specialverktyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63855.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.