Hur vill kolla Slitna Främre kulleder

Kulleder är en ganska komplex komponent i främre hjulupphängningen och styrsystemen för ditt fordon. En hel del har frågat om dem, de tillåter fjädringen att böja när man går över gupp, tillåter framhjulen att vända, och håll suspension. Slitna kulleder kan resultera i dålig hantering av fordonet, och om de misslyckas, kommer suspensionen faller isär, vilket resulterar i förlust av kontroll. Kontroll kulleder för slitage, då är viktigt att upprätthålla en säker bil. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
Bräda
Visa fler instruktioner
Bestäm typ av boll Joint
1

Undersök upphängning typ. Om du har en strut församling, har din bil en lägre A-arm och endast en kulled. Om din bil har en fjäder och chock, har du både en övre och nedre A-arm, med två kulleder, en i varje A-arm.
2

Titta under framför ditt fordon och avgöra vilken typ av kulleder du har. Inspektera varje kulled noga. Det är den runda bussningen belägen vid den punkt i "A"-formen av A-arm, närmast däcket, ansluten till styrspindeln.
3

titta noga för att se om dina kulleder har ett slitage indikator. Slitaget indikatorn kommer antingen vara en hylsa som omger smörjnippeln eller en tapp som sträcker sig från botten av kulleden. Vissa kulleder kommer inte att ha en förslitningsindikator.
Kontrollera om det finns slitna kulleder på fordon med två A-armar
4

Inspektera slitageindikator. Om hylsan eller stiftet har helt indragen in i kulleden är enheten slitna och bör bytas ut. Om någon fortfarande sticker ut, är kulleden fina och du är klar. Om det inte finns något slitage indikator, gå vidare till nästa steg. På din fjädring
5

Titta och avgöra om fjädern vilar på toppen A-arm eller botten A-arm. Om fjädern vilar på toppen A-arm, placera en träbit mellan A-armen och fordonets ram.
6

Placera domkraften under fordonets front, och med hjälp av en säker Domkraftsfäste såsom anges i din instruktionsbok, höja fordonets front. Placera domkraften under fordonet och placera dem så att de kommer att sitta under bilen ram. Sänk vikten på bilen på pallbockar.
7

Placera domkraften under A-arm, för fordon med fjädern på den nedre A-arm. Höj jack tillräckligt hög för att lägga vikten av A-armenheten på domkraften. Har din hjälpare greppa däcket från sidan upptill och nedtill och vicka däcket fram och tillbaka. Titta kulleder medan din hjälpare stenar däcket. Om du upptäcker något glapp i leden, bör den bytas ut. Om ditt fordon har fjädern vilar på den övre A-arm, gå vidare till nästa steg.
8

Har din hjälpare klippa däcket fram och tillbaka som beskrivs i steg 4. Domkraften behövs inte här, eftersom träbiten du placerade tidigare avlastar spänningen på denna typ av fordon. Titta kulleden för glapp, och om det finns slask i leden, har det ersatts. Addera Kontroll för slitna kulleder på fordon med en A-arm
9

Höja fordonets front från marken och säkrar säkert med pallbockar.
10

Kontrollera kulleden för slitagevarnare. Om slitagevarnare är helt tillbakadragna, bör du byta ut dem.
11

Har din hjälpare vicka däcket fram och tillbaka samtidigt som du tittar på kulleden för glapp. På detta fordon du har bara en kulled, på botten. Om något slask är märkt, har kulleden ersätts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65810.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.