Kontrollera motorn ljuset kom på efter jag fyllt min 2003 Subaru Legacy med gas

Subaru fordran till berömmelse var sitt beslut att tillverka en personbil som var uteslutande fyrhjulsdrift. Tillsammans med dess härledda rally-race motor, fick Legacy popularitet för tillförlitlighet, överkomliga och säkerhet i sin klass. Den 2003 Legacy kombinerar en elegant, aerodynamisk look med dessa funktioner, och har tillverkats som en vagn och en sedanmodell. Bland de vanligaste klagomålen med just denna bil är det ofta upplyst kontrollera motorn ljus. Efter tankning

Även en liten andel av 2003 års Legacy modellprogram hade betydande motorproblem involverar cylinderlockspackningar, är utseendet på check engine lampan efter tankning normalt resultatet av en lös tanklock. För att avgöra om detta är problemet, dra åt locket ordentligt efter tankning av fordonet och se om lampan släcks.
Förklaring

När motorstyrenheten (ECM ) erkänner ett fel med en eller flera av de utsläpp anordningar, stängs motorn ljus för att varna föraren för felfunktion. Körning med tanklocket lossas ökar utsläppen, och ECM skickar ut varningen. Även om detta inte skada bilen eller ändra dess prestanda, är det skadligt för miljön och bör åtgärdas.
Kolla Variationer Engine Light

En stadig gult ljus, i fallet kontrollera motorn ljus, uppmuntrar förare att gå vidare med försiktighet. Om lampan börjar blinka, är detta en indikation på att sluta köra bil och få den kontrollerad omedelbart. Även ett löst gas mössa kan initiera problemet, kan kontrollera motorn ljuset vara också en indikation på att katalysatorn sviktar eller cylinderlockspackningar misslyckas. Misslyckandet av dessa system kan göra att bilen inte fungerar ordentligt om de lämnas därhän.
Lysa

Om lampan fortsätter att lysa även efter åtdragning av tanklocket, övervakningssystemet kan behöva återställas av en mekaniker. Rensa koden programmerats in i ECM måste göras av en professionell med specialiserad datorutrustning. Om ljuset återvänder efter några veckor eller månader, och du har varit att dra åt tanklocket korrekt, kan det vara dags att överväga att ha djupgående utförs diagnostik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68557.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.