Felsökning av en bakre bromsljus

En drivrutin är ansvarig för alla juridiska krav i en bil på en allmän väg. Om bromsljuset inte fungerar, kan en polis stoppar bilen och utfärda en varning för att göra reparationen inom en given tidsfrist. Innan det händer, felsöka en bakre bromsljus själv och eventuellt spara på bilverkstäder. Det kan vara enkelt att upptäcka varför trampa på bromspedalen inte få glödlampan att lysa. Fastställande av problemet kan endast kräva gemensamma delar finns på droghandel, matbutiker och bildelar kedjor. Annars kan ledningarna måste kontrolleras i hela kretsen. Saker du behöver
Owners manual
Vehicle monteringsanvisning
Phillips skruvmejsel eller stjärna nyckel skiftnyckel uppsättning
Möjlig ersättare lampa och /eller säkring
Spänningsprovare
Extra kabel (12 till 20 tum längd)
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera displayen. Be en medhjälpare att trampa på bromspedalen medan du kontrollera lamporna från baksidan. Om ingen lampa tänds, kontrollera säkringen som ansluter bromsljusen. Den bruksanvisning visar placeringen av säkringslådan och vilken säkring är för bromsljuset. Dra ut säkringen och titta på tråden i centrala fönstret. Om kabeln är trasig, byt säkring. Se den nya säkringen inte blåses, och bär samma strömstyrka.
2

Ta del av lampor som är ute, om någon arbetar. Problemet kan botas genom att ersätta glödlampan i ett bromsljus som är ute. En utbränd glödlampa har en trasig glödtråd och en mörkbrun fläck på ena sidan. Kontrollera bruksanvisning för lamptyp.
3

Kontrollera kretsen om reservlampor och säkringar inte återställa lamporna. Hitta kopplingsschemat i fordonsmontering handboken. Kretsen för bromsljusen går från batteriet till säkringen, till pedalen omkopplare som en stickpropp, till lamporna. Kretsen måste kontrolleras med en volt testare på alla punkter.
4

Kontrollera batteriet och lampan på din volt testare. Vrid startnyckeln tillräckligt långt för att aktivera de elektriska systemen. Slå på ljuset för att kontrollera batteriet. Om batteriet har ström, UES det att kontrollera volt testare. Sätt den svarta kabeln (marken) från volt testare på den negativa batteripolen. Kortfattat röra röda testaren ljus på pluspolen. Lampan på volt testaren ska blinka ljust.
5

Testa ledningarna till säkringen. Fäst jordledningen till fast metall nära säkringen. Peka ljuset tips till båda sidor om säkringen. Båda ska lysa testaren. Om varken sidoljus, är tråden mellan batteriet och säkringen dåligt. Om bara ett sidoljus, är säkringen gått.
6

Test växeln och ledningar. Peka ljuset spets testare till båda terminalerna på bromspedalen switch utan att sätta någon press på pedalen. Man bör utföra makt och den andra inte borde. När båda visar makt, är växeln fastnat och bromsljusen är alltid på. Om varken visar makt, är ledningarna mellan säkringen och byt dåliga. Nu kontrollerar båda omkopplare terminaler medan pedalen är nedtryckt. Båda sidor ska lysa testaren. Om inte, är övergången dåligt.
7

Kontrollera stickproppen. Koppla ur anslutningen och hänvisar till fordonets handbok för att identifiera tråden bromsljuset. Tryck på testaren ljus på bromsljus tråd vid den inre uttaget på batteriets sida. Om testaren ljus, är den effekt som matas till denna punkt. Om inte, är tråden mellan pluggen och pedalbrytaren dåligt.
8

Kontrollera uttaget. Sätt i kontakten och ta bort glödlampan. Peka på kontakten inne i uttaget. Om testaren ljus, är uttaget bra. Uttaget och vajer som löper till pluggen bör bytas om testaren inte tänds.
9

Kontrollera lampan med jordkabel. Glödlampan måste vara i sin sockel. Marken tråd som löper till uttaget skall vara svart eller brun. Stab testaren genom isoleringen. Om testaren ljus, är lampan bra. Byt ut glödlampan om den inte lyser.
10

Kontrollera jordkabeln. Ta bort lite av isoleringen runt jordkabeln. Twist ena änden av den extra tråd runt den exponerade jordledning. Tryck den andra änden till en solid bit metall. Om bromsljuset tänds, är jordkabeln dåligt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63937.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.