S-10 Generator felsökning

Chevrolet S10 pickup serie tillverkades med en 12-volts alternerande generatorsystemet kopplad till ett enda batteri. Standarden 105-amp generator kan ge tillräcklig el för att ladda batteriet och köra trucken under drift, men kan slitas ut och måste bytas. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan felsöka generatorn av en S10 i ca 20 minuter. Lasttest

Ta generatorn till en lokal Biltema och har det testats. De flesta delar butiker och vissa verkstäder kommer att testa generatorn på en bänk verktyg och kontrollera om den elektriska problem. En vanlig generator kommer att lägga ut över 14 volt, och om det sjunker till under 13 volt under "last", den har en dålig spänningsregulator, eller internt slitage, och måste byggas om.
Sounds

Lyssna för udda ljud som uppstår när motorn är igång från placeringen av generatorn. Chevrolet S10 har en serpentin bälte som slingrar sig genom de olika drivremskivorna, inklusive generatorns. En skarp skrikande ljud kan tyda på en halka bälte, vilket inte skulle snurra generatorn och TA FÖR LITET BETALT AV systemet. Ett hårt skrapande ljud kan tyda på dålig generator lager, i mitten av enhetens remskiva axel. Ett högt surrande eller tickande ljud, medan sällsynta, orsakas av ett elektriskt fel i generatorns spolar, som avleda laddningen tillbaka in i lastbilen. Detta åtföljs normalt av "strobning" lampor eller slumpmässiga trasiga säkringar.
Ground

Kontrollera generatorns jordkabel, fäst vid motorblocket med en hex -head bult, för en fast förbindelse. Detta är ofta den mest förbisedda del av systemet och kan leda till att de flesta av de ovan beskrivna problemen om de lämnas löst för länge. En kortsluten eller svag marken kan orsaka truckens batteri att långsamt dö, eftersom den inte får rätt laddning. Avsaknaden av en jord kan också orsaka generatorn att kortsluta. S10 generatorer har en intern spänningsregulator, en känslig elektrisk komponent, som kan skadas också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64249.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.