Felsökning Vents på 2003 X-Type Jaguar

Jaguars 2003 X-Type är utrustad med en automatisk klimatanläggning som reglerar innertemperatur utan behov av kontinuerlig anpassning av föraren. Systemet använder en serie av sensorer som övervakar temperatur och solljus. Manuella justeringar kan göras till ansikte-nivå friskluftsventiler. Systemet är beroende av luft cirkuleras genom en extern galler vent. Ytterligare ventilerna är placerade i fotutrymmet. Problem med ventilerna på en X-Type kan korrigeras genom felsökning. Instruktioner
1

Inspektera grillen vent under vindrutan och rensa bort synligt skräp som blockerar ventilen och hindrar luften från att cirkulera till de inre ventilerna. Kontrollera att föremål såsom väskor, kappor och andra redskap i fotutrymmet som kan blockera luftflödet in i kabinen.
2

Rotera tumhjulen på instrumentbrädan ventilationskanaler och justera riktade lamellerna om luften inte inte kommer ut i ansiktet nivå ventiler. Fyra ansikte nivå ventiler i instrumentbrädan kan justeras. Tumhjulen öppna och stänga ventilerna, fliken i mitten av ventilen justerar luft riktning
3

Tryck på "Recirkulation"-knappen om luften som kommer från ventilerna verkar inaktuella.. Den här knappen är placerad mellan fläkten vredet och displayavläsningen. När återcirkulation är aktiverad, är befälhavaren ventilationsluckan stängd. Detta kan orsaka kvardröjande lukter i kabinen eftersom luftflödet till Jaguar X-Type från utsidan ventilationsöppningarna blockeras.
4

Tryck på "Def"-knappen för att ta bort frost och kraftig dimma från vindrutan om du har svårt att se genom vindrutan. Detta kommer att prioritera luftflödet genom vindrutan ventilerna snarare än ansikte-nivå eller ventiler fotutrymmet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67381.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.