Hur vill kolla en tändspole för Kontinuitet

Kontinuitet hänvisar till det elektriska motstånd som en elektrisk tråd har . För tändspolar , detta är den elektriska resistansen i spolen . Ju högre motstånd, desto mindre konduktivitet har det . Av denna anledning , om du har problem med din bilens tändspolar , är den första åtgärden för att testa kontinuiteten i spolen med hjälp av en voltmeter . Om spolen är dålig , kan du köpa ersättare spolar från de flesta bildelar butiker . Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Vrid ratten på din voltmeter till \\ " Ohms \\ " inställningen . Det kan också betecknas med ett \\ " ? \\ " ( SI omega ) logga på din voltmeter . Ohm kommer att mäta kontinuiteten av spolarna .
2

Touch en av voltmetern leder till en av terminalerna på tändspolen ( det spelar ingen roll vilken) . Tryck sedan på andra ledningen på voltmetern till den andra terminalen på toppen av tändspolen .
3

Läs displayen på voltmetern . Mätaren ska läsa mellan \\ " 0 \\ " och \\ " 0.05 \\ " Ohm . Om det står högre än \\ " 0,05 , \\ " måste du byta ut tändspolen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65143.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.