Vad orsakar en bil att dra åt vänster?

Om du ständigt sätta press på ratten i bilen för att hålla det mellan raderna på vägen, kan det vara en säkerhetsrisk. När en bil börjar dra åt vänster, kan det leda till att du oavsiktligt glida in i median eller i mötande körbana. En bil ska köra i en rak linje även utan händer på ratten. Det finns några skäl till varför det skulle dra till vänster. Tire Pressure

Börja med de enkla lösningarna först. Din bil kan dra åt vänster på grund av felaktiga däcktrycket. En bil kommer att tendera att driva något mot en underinflated däck. Detta kommer att leda till ojämnt däckslitage och avveckla kostar pengar för byte däck samt bidra till din hantering problemet.

Använd en lufttrycksmätare att kontrollera lufttrycket i alla däcken. Kontrollera nivåerna mot tillverkarens rekommendation i instruktionsboken. Om det vänstra framdäcket har en betydligt lägre lufttryck än det främre högra, då detta är förmodligen den främsta orsaken till din bil drifting till vänster.
Ojämnt slitage

Om den främre vänstra däcket har ojämnt slitage, särskilt mot utsidan av däcket, då det kan orsaka bilen att dra. Ett däck driver huvudsakligen mot ojämnt slitage, så slitna trappsteg på utsidan av den främre vänstra däcket kan lätt orsaka en lätt dragning i den riktningen, antar den främre högra däcket är i gott skick.

Camber

annat skäl en bil kan dra till vänster är en anpassning problem. Detta kan ha att göra med camber, eller vinkel, av hjulen. Enligt AA1 Bil hemsida, kommer en bil drar åt ena sidan om den har för mycket positiv camber på den sidan. Detta kan vara ett resultat av en böjd stag eller spindel, en kollapsad länkarm bussning, svaga fjädrar eller annat fysiskt fel i underredet.

Allmänhet kommer en omläggning service i butiken tar hand om felaktig inriktning eller relaterade problem .
Broms Problem
p Om bilen drar åt vänster, kan det bero på den vänstra bromsarna drar. Om problemet verkar vara värre när man bromsar, så är detta sannolikt fallet.

Problemet kan orsakas av flera komponenter i bromssystemet. Bromsoket kan klibba eller inte släppa helt på grund av för mycket vätska i huvudcylindern reservoar. Det kan också indikera en svag bromstrumma eller feljusterad bromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65722.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.