Möjliga orsaker för att dra en bilbatteri Down

En bils elsystem är som Kinesiska muren, skrämmande att titta på, men byggde en bit i taget med den enklaste av komponenter och principer. Batteriet sitter i hjärtat av det elektriska systemet, som ger den energi som flödar genom den och fungerar som en förvaringsplats för ström från generatorn. Batteriet laddas ur problemen brukar komma ner till en av två saker: Batteriet får mindre effekt än det är att sätta ut, eller det är inte lagra makt det får. Underlåtenhet att ladda

Bilens batteri och generator är två sidor av samma system, bilen får sin ström från batteriet, och batteriet får sin ström från generatorn. En generator som inte laddas inte kommer att påverka hur bilen körs, betyder det bara själva batteriet inte blir juice så snabbt som det är att sätta ut den. Möjliga orsaker till ett misslyckande att ladda inkludera en dålig generator, likriktare generator eller spänningsregulator, lösa anslutningar på generatorn eller batteri eller en dålig motor marken.
Generatorn laddar Switch
< p> För att ladda batteriet, måste en generator slutföra en krets mellan sig själv och chassit. Generatorn har en rpm switch inuti som ger energi dess magnetiska spolar, om att switchen inte energi fältspolarna eftersom det är fel eller att det aldrig aktiveras av motorns varvtal, kommer att misslyckas att ladda batteriet. I själva verket är det möjligt att döda batteriet genom att bara starta bilen och låta den gå på tomgång i 20 minuter eller så utan att slå på gasen för att koppla in generatorn.
Shorts i Generator

Generatorn i sig kan dra ström från batteriet om det shorts internt. Spolen trådar i en växelströmsgenerator är mycket nära varandra och fallet, och de kan och göra kort ut. När en kortslutning - en krets som stänger oavsiktligt eftersom en effekt tråd kommer i kontakt med marken - händer i generatorn, kommer det att suga kontinuerligt saft från batteriet för att tillföra energi till magneter. Här är en snabb test: Med motorn och nyckel, håll en bågfil blad mot generatorn fallet. Om det fastnar, har generatorn kortsluten internt och fältspolarna producerar ett konstant magnetfält.
Shorts i chassit
Korta

kretsar kan hända i chassit, också, som ett resultat av en effekt tråd kommer i kontakt med ett slipat eller därför ett relä pinnar stängs. Dessa typer av fel är inte lika vanligt idag som de brukade vara, främst eftersom de flesta av bilens elsystem är ansluten till en krets som tänds bara när du vrider på nyckeln. Icke-växlade kretsar såsom strålkastare, interiör belysning och eventuellt kylfläkten är platser som du kan stöta på batteriets urladdning med tändningen.
Batterifel

Kortslutning kan hända inuti batteriet precis som i chassit och generator, men det är ovanligt jämfört med förekomsten av extern kortslutning. Alla batterier laddar ur sig själva över tid, för ett bilbatteri, är det oftast omkring 1 procent effektförlust per dag. Detta innebär att, även om det bara sitter, kommer bilens batteri dör efter ca tre månader i förvaring. Högre temperaturer påskynda kemiska reaktioner i batteriet, snabbare självurladdning. Låga temperaturer saktar de kemiska reaktioner, vilket saktar självurladdning utan också minskar batteriets starteffekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68548.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.