Varför oroa Engine Slam om jag byter olja?

Olja slam uppbyggd har alltid varit ett problem för bilmotorer. Den svåra service som bilmotorer utsätts i hög hastighet körning och tomgångskörning i tung trafik ökar tendensen för slam uppbyggd. Olja bör ändras i motorer som utsätts för svår tjänsten varje 3000 miles, eller tre till sex månader. Detta sätt, bil ägare se till att de skyddar sin motor från slam. Svår service

Svår tjänsten ingår följande körförhållanden: ofta ta korta turer på 10 miles eller mindre, sätta i tung trafik med luftkonditioneringen igång, dammiga förhållanden och ihållande snabb körning i varmt väder . Korta resor som inte värma upp motorn helt tillåta fukt att blanda med andra föroreningar och bildar slam. En överhettad motor kommer att tillåta syror att bilda, som leder till uppbyggnad av slam. Olja som bär alltför svävande föroreningar är oförmögen att ge det skydd din motor behöver.
Oljeflöde

Oil tjänar tre syften i en bilmotor. Det första syftet är smörjning. Motorer svalt för olja kommer att skadas eller förstöras friktion påverkar interna rörliga delar. Det andra transporterar olja kontaminanter till filtret, och olja bär främmande ämnen i suspension. För det tredje tjänar olja som kylmedel i motorn. Som olja färdas genom motorn, är värme plockas upp och transporteras till oljesumpen, där värme minskas genom luftflöde. Slam allvarligt kommer att hämma oljeflödet, begränsa oljans förmåga att skydda din motor.
Engine Stress

slam bygger på en motor, motorns normala verksamhet blir mer stressigt på motordelar. Slam uppbyggd kring ventilen tåget i topplocket minskar möjligheten för ventilerna öppna och stänga ordentligt. Slam uppbyggd kring församlingar kamkedjan stör oljeflödet till kritiska delar och bidrar till tidig kamkedjan misslyckande. Slam uppbyggd i oljetråget stör oljepumpen förmåga att hålla oljan rör sig genom systemet.
Transmissionsfel

Överdriven motor slam också kan bidra till för tidigt automatisk överföring misslyckande. Varje automatisk växellåda har svalare linjer som ansluter till kylaren. Pumpen i överföringen tvingar vätska genom dessa linjer och genom ett fack som är en del av radiatorn. Om din motor är överhettad på grund av problemen med slam uppbyggd, kommer radiatorn inte att kunna ta bort värmen från transmissionsolja, vilket leder till överföring misslyckande. Överhettning är en av de främsta orsakerna till automatisk växellåda misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68528.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.