Hur berätta om den Turbo är dåligt

turboladdare är avgas-drivna kompressorer som shove luft i en motor, och att extra luft tillåter motorn att bränna mer bränsle för att göra mer hästkrafter. Turboladdare är föremål för ett stort antal stressfaktorer, turbo lagren är i ständig kontakt med 800-graders avgaser. Oljan tätningen måste brottas med extrem vakuum från kompressorns inlopp och trycket från avgaserna och kompressorbladen måste hålla ihop i hastigheter som närmar sig 100.000 rpm. Turbos kan fallera på ett antal olika sätt, en del lättare att felsöka än andra. Saker du behöver
skruvmejslar, full uppsättning
Vakuum /Laddtrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Undersök ändrör för plymer av blå rök när du rev motorn. Tätningar är ofta det första att gå, och när de gör det, kommer de att olja från lagren för att läcka in i intaget tarmkanalen. Oljan finfördelar i kompressorbladen och brännskador inuti motorn att producera blå rök. Om du ser olja rök från ditt avgasrör, koppla bort turbo utloppsröret och köra ett finger runt inne i röret för att kontrollera om oljerester på väggarna. Överväga att köra en hög körsträcka motorolja med en tätning balsam. En tätning balsam kommer att orsaka din olja sigill att svälla en aning och täta mot axeln, köpa dig lite tid innan tätningsbyte blir obligatoriskt.
2

Kontrollera din turbotryck. Om din bil har en turbo boost mätare på instrumentbrädan, än allt du behöver göra är att titta på det och kontrollera behandlingen mot din instruktionsbok. Om din bil inte har en mätare, måste du ansluta en vakuum-boost mätare till en av linjerna gummiutsugring på din spjällhuset. En låg boost läsning kan tyda på en dålig turbo, men det kunde lika gärna indikera en läcka i kanal eller en funktionsstörning wastegate, eller turbo-reglerventilen. Boost som snabbt stiger när du ansöker gaspådrag och sedan faller nästan alltid indikerar en läcka i rör, avfallshantering gate sensor linje eller en stickning avfall-gate ventilen.
3

Ta kanalisationen som går från luftrenaren till turbo inloppet att inspektera kompressorhjulet. Inspektera hjulens blad för skador och snurra hjulet med ett finger. Hjulet ska snurra fritt i huset och fortfarande snurrar i några sekunder. Varje motstånd mot rörelse indikerar slitna lager och eventuellt skada på axeltätningen. Din turbo kan eller inte kan vara renoveringsbar --- många införliva inpressade komponenter som endast kan tas bort eller installeras med en mekanisk verkstad press. Med din turbo ombyggd kan mycket väl kosta lika mycket som att köpa en renoverade enhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66179.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.