Så Kontrollera Coil på en 1990 Honda Civic LX-1500 cc

Spolen på en 1990 Honda Civic införlivas i fördelaren. Spolen kräver vevaxeln sensorn och tändningen styrmodulen för att fungera. Vevaxeln sensorn signalerar positionen för den främsta kolven i förhållande till sitt kompressionsslag. Tändningen styrmodulen använder denna signal för att avfyra spolen. Hänsyn till frekvensen av fel i alla tre, är antändningen styrmodulen den oftast ersättas, följt av veven sensorn och spolen. Kontrollera alla tre om bilen inte startar. Saker du behöver
Volt eller ohmmeter
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lossa fördelarlocket med stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller locket .
2

Ta krysskruven i vardera av de två spolen terminalerna. Den vita och blå kabeln är den negativa terminalen. Den svarta och gula kabeln är den positiva polen.
3

Placera volt eller ohmmeter på ohm skalan. Probe de båda terminalerna med en sond på varje terminal. Den ohmmeter ska visa 0,6-0,8 ohm. Om behandlingen är högre eller lägre, byt spolen.
4

Placera röda sonden på svart och gul tråd terminalen och den svarta proben i spolen tornet. Läsningen visas ska vara 13.200 till 19.800 ohm för att vara bra. Om avläsningen som visas är annorlunda, ersätta spolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68183.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.