Hur identifiera bil problem i en Dodge

Diagnostisera problem med bilen i en Dodge, eller någon bil, är måttligt enkel. De flesta gånger är det en process för eliminering för att hitta orsaken till problemet. Använda rätt metoder för att diagnostisera en bil problem kommer att hjälpa spara timmar och pengar slösas bort. Här är några enkla steg om hur man kan diagnostisera bil problem i en Dodge. Instruktioner
1

Lokalisera var problemet kan vara. Detta görs enkelt genom att lyssna på fordonet eller märker hur det fungerar när du kör. Var uppmärksam på ovanliga ljud eller åtgärder bilen gör. Detta kommer att hjälpa till att lokalisera problemet området, vilket kommer att hjälpa till att diagnostisera problemet senare.
2

Kontrollera för enkla lösningar. Kontrollera vätskenivåer såsom bricka eller bromsvätska, olja, vatten, transmission och vatten i batteriet. Om någon av dessa är låg, fyll på rätt behållare. Bromsvätska, vindrutan-spolarvätska, vatten och batteri vatten fylls till den nivå längs insidan av behållaren. Olje-och transmissionsolja kräver ordentlig fyllning med en spårvidd på oljestickan. Transmissionsolja ska läggas när bilen är igång.
3

Kör bilen för en dag. Om problemet återkommer eller kvarstår, kontrollera tätheten genom att titta under bilen för pölar eller droppande vätska. Leta där fluiden kommer ifrån om detta är problemet. Om du hör ljud och det finns ingen vätska läcka, försök att lokalisera det område där bullret är.
4

Kontrollera luften i dina däck. Detta skulle kunna vara problemet om bilen drar åt ena sidan. Om något däck mäter lite på luft, fyll till rätt nivå. Om någon däcket overinflated, minska luften. Om bilen fortfarande drar snett, kontrollera om glapp i ratten genom att placera bilen i friläge, med foten på bromsen. Försök att flytta ratten i endera riktningen. Om hjulet rör sig fritt utan motstånd, kan detta göra att bilen drar. Om detta inte är problemet, kan du behöva en justering. Om detta steg inte gäller, se följande steg.
5

Bestäm bilens år, märke och modell. Detta är viktigt eftersom olika modeller hade ändringar som gjorts genom åren av tillverkningen. Också viktigt är att Plymouth och Dodge hade olika modifieringar i vissa modeller fram till 2001.
6

Leta rätt reparationshandbok för ditt märke och årsmodell. Detta kan hittas på en av tre platser. Dodge har en officiell webbplats för bruksanvisningar. Chilton reparationsmanualer säljs på CD från sin webbplats. Haynes Manuals kan hittas på sin webbplats eller i lokala auto-delar butiker. HP Böcker handböcker säljs på PowerTrain.com. Dessa handböcker kosta runt $ 25.
7

Få manuella specifika för ditt år och modell. Läs manualen för att hitta specifik information om ditt problem. Varje handbok kommer att ha tydlig information om orsak och möjliga lösningar. Manualerna kommer också att berätta om problemet bör vidtas för att en mekaniker. Du hittar också de nödvändiga delar och verktyg som anges för att korrekt diagnostisera och reparera problemet.
8

Bestäm om du vill försöka lösningen själv eller ta den till en mekaniker. I båda fallen kommer du att ha en bättre förståelse för vad problemet är och vilka korrigeringar som behövs. Se till att du förstår fullständigt vad manualen säger innan du försöker diagnostisera eller reparera problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63929.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.