Hur hitta en elektrisk kortslutning eller trasig säkring i en Auto

När du upplever ett elektriskt problem med din bil, t.ex. din radio eller lampor som inte arbetar, kontrollera säkringarna innan du tar bilen till en dyr mekaniker. Säkringarna skyddar dessa elektriska apparater i händelse av ett strömavbrott. Det är enkelt och billigt att byta en säkring, som du kan hitta på de flesta butiker auto utbudet. Om problemet är en kort i bilens elsystem, är det viktigt att diagnostisera det tidigt innan du hamnar på sidan av vägen med ett dött batteri. Saker du behöver
Spetstång
Circuit testlampa
Fuse
bilens instruktionsbok
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
Trasig säkring

1

Hitta säkringsboxen, vanligen placerad under förarens instrumentbräda till vänster. Konsultera din instruktionsbok för den exakta platsen. Det är ofta en kvadrat eller rektangel panel.
2

Pop utanför säkringsdosan locket med fingrarna.
3

Undersök locket för en säkring diagram. Det borde tala om för dig vilket system respektive säkring kontroller. Om inte, kolla din instruktionsbok för diagrammet.
4

Titta på varje säkring för att se om den är trasig. Om en viss elsystemet inte fungerar, kontrollera att säkringen först, med hjälp av säkringen diagrammet. Säkringarna är ofta en kvadrat "U"-form, men de är ibland korta, raka linjer av glas, liknande en tillplattad glödlampa. Den trasiga säkringen kommer förmodligen se lite svärtad i mitten, och tunna metallband inuti kommer att brytas. Dra ut misstänkta säkringar försiktigt med nål-tång för att inspektera närmare.
Kortslutning
5

Öppna bilens huva.
6 < p> Koppla bort batteriets negativa pol med hylsnyckel eller tång, beroende på bilens konstruktion. Anslut din krets-testare ljus till den negativa polen.
7

Peka testarens punkten till den negativa polen. Om testaren tänds, har du en elektrisk kortslutning någonstans i ditt system.
8

Dra ut bilens säkringar en i taget. Titta ljuset när du drar ut varje säkring. När ljuset slocknar, har du hittat den krets som innehåller ett kort.
9

Kontrollera säkring diagrammet för att se vilka elsystem är associerat med den sista säkringen du drog. <
br>
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67356.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.