När jag försöker Crank min 1991 Honda Accord i det kalla, Goes Batteri Dead

1991 års Honda Accord var utrustad med ett modellnummer 80D26R-MF batteri, som producerade upp till 640 A vid kallstart. Om eftermarknaden batteriet i din 1991 Accord har mindre än 640 A vid kallstart, kommer detta att påverka din start i kallt väder förmågor. Att öka mängden kallstart med lägre väder temperaturer är ett bra sätt att inte fastna ute i kylan. Generatorn kan också spela en roll i att batteriet inte generera tillräckligt med ström för att starta bilen i kallt väder. Saker du behöver
Multimeter
Assistant
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven av Accord och ställa huven prop. Lokalisera tillverkarens markeringarna på batteriet. Använd ett Ratchet och uttag för att lossa både batterikabel tie-down nötter. Ta den positiva batterikabeln och därefter den negativa batterikabeln från batteriet. Ta bort plasten batteriet skyddshöljet från batteriet. Läs tillverkarens specifikationer om kallstart att ditt batteri ger. I 1991 års Honda Accord 80D26R-MF fabriken batteri hade 640 kallstart. Om batteriet har färre, har ni fel batteri.
2

Montera plastkåpan tillbaka på batteriet om kallstart på batteriet är mellan 640 och 800. Om du bor i ett kallare klimat område, vill du ha ett batteri som producerar mer kallstart, vilket inte kommer att dö så lätt under de kallare månaderna. Montera de negativa då positiva batterikablarna och dra åt tie-down nötter ombonad med en spärr och uttag.
3

Förvandla din multimeter eller batteri testare till "ampere" inställningen. Sätt den positiva röda proben på den positiva polen på batteriet. Installera den svarta negativa sonden på den negativa polen. Du bör få en amp läsa inte mindre än 3 ampere när bilen inte startas. Be din assistent att vrida tändningsnyckeln för att starta motorn. Läs multimetern som fordonet försöker starta. Om förstärkarna inte öka när bilen börjar, så att batteriet inte är tillräckligt och behöver bytas.
4

testa batteriet ampere om fordonet startar. Använd multimeter inställd till "ampere" inställning, och placera sonderna tillbaka till batteriet. Multimetern ska läsa mellan 80 och 90 ampere eller din generator är inte tillräckligt laddar batteriet. En otillräcklig strömstyrka och volt laddning kan orsaka en svag batteri att inte starta bilen i kallare väder.
5

Byt din multimeter till "V"-inställningen med motorn fortfarande igång. Multimetern ska producera en läsning mellan 13.50 och 14.75 volt. Om avläsningen är mindre än 13,50, är ​​din generator laddar inte batteriet effektivt och behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68497.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.