1989 Toyota Celica Felsökning

Den 1989 Toyota Celica har en fyrcylindrig, tvåliters motor. Den lilla personbilen tillverkades som en fem-växlad manuell och en fyra-växlad automatlåda. Den har två dörrar och plats för fyra personer. Den lilla motorn är inte komplicerat och felsökning kräver grundläggande observationer och regelbunden övervakning av fordonets prestanda. Den Celica är en ekonomi fordon och med rätt underhåll många av bilarna kommer att överstiga 200.000 miles utan några större mekaniska haverier. Saker du behöver
underhållsladdare
voltmeter
Hylsnyckel
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Test Celica om makten med drift radion och ljus streck. Lita inte på strålkastarna, som Celica är känd för att ha dim strålkastare. Använd en rännil laddare för att ladda batteriet och starta bilen. Om batteriet fortsätter att förlora makten, ersätta den med en ny.
2

Använd en voltmeter för att testa generatorn om bilen upplever frekventa strömavbrott. Byt generatorn om företaget inte tillhandahåller en stadig ström av el. En dålig generator kommer upprepade gånger tömma batteriet, så småningom förstör den. Addera 3

Testa startmotorn om batteriet och generatorn är bra men motorn kommer inte vev. Ta bort de två starter bultarna med en hylsnyckel och har enheten provas vid en Biltema eller mekaniker butik. Hit enheten med en hammare som en nödlösning för att starta bilen.
4

Kör bilen för att testa motorn. Hit gasen och övervaka makten. Om motorn fräser och inte accelererar snabbt, är bränslepumpen svaga och måste bytas ut. Hit bromsen och lyssna efter slipning. Också känner för pulserande och vibrationer. Har bromsarna bytas ut om de är slitna.
5

Övervaka överföring växling när du kör. Om transmissionen hoppar över växlar, trottel framåt eller tvekar, måste det vara service. Transmissionen i Celica kommer att pågå i över 100.000 miles om väl underhållna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67817.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.