Felsökning Vibrationer i en 2002 Chevy Pickup HD Silverado

Det finns tre källor till vibrationer i en 2002 tung Silverado lastbil. Däck balans är det vanligaste, men det finns allvarliga däck problem som är mycket svåra att upptäcka. Bromsar är en annan källa till vibrationer. De minst vanliga vibrationsproblem är drivlinan-relaterade. Problem här kan vara särskilt oroande på grund av de extrema vibrationer som de kan orsaka. Motorer kan orsaka skakningar på grund av ur funktion, men dessa problem är närvarande vid tomgång. Dessa är lätt upptäckas och närmare släkt med en ryck och sputtering sensation vid acceleration. Saker du behöver
Jack
Jack står
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Höj den bakre delen av lastbilen med en domkraft och plats pallbockar under bakaxeln. Sänk bilen på läktaren. Tryck ner bromspedalen och starta trucken. Släpp långsamt bromspedalen och låta bakhjulen att snurra. Om vibrationer förekommer, är problemet isolerat till bakhjulen eller drivlina. Om vibrationer inte är närvarande, är problemet isolerat till de främre däck eller bromsar.
2

Grip drivaxeln från under lastbilen och försök att flytta den fram och tillbaka. Var särskilt uppmärksam på om överföringen och bakre oken slut kopplas genom universalleder, brukar kallas U-fogar. Slapphet i dessa fogar kan orsaka allvarliga vibrationer. Drivaxeln måste vara fast utan bakslag. Har en assistent håll ett däck stadigt. Med en lätt fram och tillbaka, vicka andra däck medan du tittar på drivaxeln. Om det inte finns något glapp eller rörelse i universallederna, måste de bytas ut.
3

Höj framför lastbilen med domkraft och placera pallbockar under ramen. Sänk bilen på läktaren. Har en assistent lätt vicka ratten fram och tillbaka. Inspektera varje dragstång änden för slapphet. Byt ut eventuella defekta styrstag.
4

Grip ett framdäck kl 12 och 6 positionerna klockan. Försök att rocka däcket fram och tillbaka för att testa hjullager. De främre hjullagren bör hålla däcket och hjulet stadigt på plats. Upprepa processen med motsatt däcket. Hjullager och slips misslyckanden spö kan skapa en svängning eller vacklande känsla i ratten.
5

Shine en ficklampa på framsidan och baksidan av varje hjul och däck och leta efter böjda eller skadade fälgar. Kontrollera om däcken sidoväggarna utbuktningar. Kontrollera noga varje däck för scalloped eller oregelbunden slitbanan slitage. De stålband inuti ett däck kan separera och skapa vibrationer som är svåra att isolera. Även om vid första anblicken däcket kan verka bra, kan det vara allvarligt skadad. Närmare inspektion är nödvändig. Leta efter utbuktningar i däcksidan. Om det finns, har sidoväggen sladdar separerade. Inspektera slitbanan område där stålband kan ha brutit och utbuktningar har dykt. Leta efter saknade slitbanan. Valfritt antal faror på vägen kan skada beträda. I samtliga fall måste däcken bytas.
6

Kör trucken och bromspedalen. Om ratten rycker fram och tillbaka eller någon typ av vibrationer är närvarande endast när inbromsning, är problemet isolerat till bromssystemet. Vanligtvis en eller flera av broms rotorer är skev. Reparera bromsarna efter behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65345.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.