Felsökning Mazda Miata Strålkastare

Strålkastarna i en Mazda Miata är i allmänhet av två typer. Vissa Miatas använder fabriken "flip up" stil strålkastare, där en motor höjer och sänker strålkastare montering av främre stötfångaren området. När denna motor misslyckas eller när strålkastarna inte fungerar, måste du byta ut den felaktiga komponenten. Replacement strålkastare är normalt tillgängliga från Mazda eller från de flesta bildelar butiker om du behöver byta hela enheten. Men innan du byter något, måste du felsöka problemet. Instruktioner
1

Öppna säkringen panelen under rattstången genom att dra säkringen panelen täcker ner.
2

lokalisera säkringen för strålkastarna. Använd säkringsförteckningen på undersidan av säkringen luckan för att lokalisera säkringen för strålkastarna. Dra säkringen med hjälp av säkringen avdragare i gruppcentralen.
3

Undersök säkringen. Den metallbandet inne i säkringen bör inte brännas eller skadats på något sätt. Om det är, byt ut säkringen mot en fungerande säkring med samma ampere. På strålkastarna
4

Turn genom att vrida strålkastarna omkopplaren ifrån dig på strålkastaren stjälken på vänster sida om ratten . Om strålkastarna inte fälla upp (med en flip up stil strålkastare), Kontrollera strålkastarens område för eventuellt skräp som kan ha fastnat i vägen för strålkastaren. Om det inte finns någon synlig skräp, kan strålkastaren motorn utbränd. Detta kan lätt verifieras genom att vrida strålkastarna på och av och lyssna efter motorn. Om du inte hör något, då motorn har dött och måste bytas ut.
5

Kontrollera ordentlig lampa belysning. Om säkringen för strålkastarna är bra, och strålkastarna är inte lysande när du slår på dem, öppna huven och kontrollera eventuella slitna kablar på strålkastaren kablaget. Om det inte finns någon kabeldragning, kan du ha en dålig glödlampa som behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64629.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.