Felsökning av elsystem i en Ford F-Series

Ford F-serien är standard i amerikanska pickup lastbilar. De mer populära F-150 levereras med ett anständigt elsystem, men kanske de som behöver en tung lastbil som F-250 har fler problem med elsystemet på grund av de krav strömförsörjning. Instruktioner
1

utseende till din generator om att starta din bil ger dig ett klick istället för en motor ryter till liv. Dock kan även en lastbil som startar har generator problem. Kontrollera strålkastarna medan pickupen går på tomgång, om de blir svagare, kan du ha en lös generator rem eller lösa anslutningar. Rost påverkar också Ford generatorer.
2

Har Generic Electronic Module (GEM) testas eller genomsökas efter felkoder om dina vindrutetorkare inte slå på. Detta kommer att berätta var problemet ligger. GEM styr alla elektriska föremål.
3

Kontrollera om du har elektriska problem efter din lastbil sitter i regnet. Om så är fallet, kan vindrutan vara läcker ut på GEM, som ligger bakom passageraren fusebox.
4

Titta mätarna på instrumentbrädan när du startar din motor. Om det tar mätarna stund att vakna upp, de får inte sin dos av spänning från batteriet. Få batteriet kontrolleras.
5

reda på om multipla elektriska problem är relaterade genom att kontrollera batteriet först. Ibland, om en cell sjunker i batteriet i en Ford lastbil, går det elektriska systemet styr. Annars kan problemet ligga i Body Control Module, ett kluster eller en klämd kabelstam.
6

Se om trådledare är problemet. Metall trötthet är inte ett vanligt problem i Ford pickup, men ibland en hel del off-road körning kan påverka tråd fästpunkterna.
7

Använd Terminal Power Distribution (PDT) om du behöver att driva upp enheter som skapar ett stort effektbehov. Beläget vid starter solenoid, är PDT alltid "hot." Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63805.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.