Hur vet jag om en flexplate Är Warped

Flexplates tjänar en mycket viktig funktion i fordon utrustade med automatisk växellåda. En flexplate består av ett stål, cirkulär skiva med perforerade hål och, beroende på modell, tänder på utsidan ringen vilka ingriper startapparaten. A flexplate bultar direkt till vevaxeln flänsen, och ansluter till momentomvandlaren med stora bultar. En flexplate, som namnet antyder, fungerar som ett flex-chock enhet mellan momentomvandlaren och motorns vevaxel, och många flexplates har balansvikter för att ge jämn motorvarvtal. Diagnostisera en skev flexplate kräver viss angelägen observation och uteslutningsmetoden. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Automotive stetoskop
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Shop ljus
Visa fler instruktioner
1

Starta bilen som vanligt, men särskilt uppmärksamma buller från starter medan det snurrar och engagerar flexplate, eller momentomvandlaren om din bil inte har en tandad flexplåt. Tillkännagivande om startern har en låg-, medel-eller högfrekventa gnälla medan spinning. Var medveten om alla starter spinn som mossar, sedan plockar upp igen, och myrar igen i en rytmisk sekvens. Sådana egenskaper beteckna en skev flexplate, förutsatt starter fungerar väl och kan uteslutas.
2

Lyssna efter någon rytmisk clunking eller skrapande ljud när motorn går på tomgång i park eller neutral, eller tomgång i växeln med en fot på bromspedalen. Trasiga eller lösa bultar på vevaxeln ände flexplate, eller på momentomvandlaren sidan, miss-anpassa flexplate, vilket orsakar en hög sida av plattan att strejka eller skaver mot interna komponenter. En skev flexplate kan göra metall mot metall-kontakt med inspektionen plattan täcka, eller starter drivmekanismen, och kan också göra en knackar buller när fordonet sätts i framåt eller backväxel.
3

Kör fordonet med normal hastighet, låter transmissionsväxlingsstyrsektion automatiskt från den lägsta till den högsta växeln. Du kan också manuellt skifta från enhet 1 att köra 2, sedan normal enhet. Känn efter några ovanliga vibrationer som färdas upp genom chassit och in i din förarsätet. Vibrationerna kommer vara tung, men inte riktigt lika tung som en sviktande U-joint. En skev flexplate orsakar en vibration genom alla hastigheter, speciellt om flexplate har kastat en motvikt.
4

Ställ bilen i parken och dra i nödbromsen. Höj fordonet i båda ändar och placera två pallbockar under den bakre ramen, och två pallbockar under den främre ramen. Starta motorn och låt den gå på tomgång. Skjut under fordonet med ett stetoskop, och placera stetoskopet sonden mot undersidan av bell bostäder. Varje buller som härrör från denna region indikerar ett problem med flexplate och /eller momentomvandlare-flexplate kombination.
5

Leta inspektionsluckan på undersidan av balanshjulkåpan fallet. Det kommer att se ut som en halvmåne bit plåt, anslutet till bell bostäder med två eller tre skruvar. Använd en socket och skiftnyckel för att ta bort skruvarna och ta bort inspektionsluckan. Med motorn på tomgång, använda en butik ljus för att belysa flexplate och titta på rotationen av tänder änden av plattan. En bra flexplate inte vinglar inte. En skev flexplate vinglar runt utsidan ringen tänder, även om varpen är ringa.
6

Bestäm ur minnet, eller några tidigare reparationer order, om flexplate har bytts ut. En av de vanligaste orsakerna till flexplate skevhet innebär fel vridmoment tryck och sekvensen på flexplate. Även om flexplate var gamla och återanvändas, tillverkning specifikationer kräver en exakt vridmoment tryck och åtdragningssekvensen. Over-vridning av flexplate sträcker metallen, vilket orsakar höga och låga punkter. Under-åtdragning kan orsaka en för tidig separation, vilket gör att bultarna till slam och bryta eller störa ut flexplate tänderna i startmotorn kuggar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68317.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.