1994 Jeep Cherokee Klick startar inte

Få saker kan vara mer frustrerande än att klättra in i din Cherokee, vrida om nyckeln och, istället för att starta motorn, hör ett "klick". Det är möjligt att felsöka problemet. Hitta lösningen är en fråga om isolering och inspektera startsystemet. Saker du behöver
Wrench in
Batteri borste
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Cherokee och titta på batteriet anslutningar. Om de är korroderade, ta bort den negativa terminalen genom att vrida klämman muttern moturs med skiftnyckel. Använd batteriet borste för att rengöra terminalen och klämma. Lämna den negativa polen av och upprepa proceduren med den positiva polen. När båda är rena, byt pluspolen först, vrida spännskruven medsols. Upprepa med den negativa polen. Den positiva terminalen identifieras med ett "+" tecknet på batteriet, medan den negativa terminalen identifieras med ett "-". Symbolen Vrid tändningsnyckeln till läge "på" och se
2

om vindrutetorkarna eller strålkastarna fungerar. Om de inte gör det, är batteriet inte laddat. Ladda batteriet vid behov.
3

Inspektera batterikablarna, letar efter lösa eller skadade anslutningar. Om en lös koppling finns, använd skiftnyckel för att dra åt den. Om en skadad del av kabeln hittas, byt ut hela kabeln.
4

Inspektera starter och solenoiden för att säkerställa att de fungerar korrekt. Om du tar bort startmotorn, först koppla loss batteripolerna. Ta ut bultar genom att vrida dem moturs med uttaget. Har starter inspekteras av en certifierad testanläggning. De flesta större auto-leverans butiker kan testa förrätter.
5

Rock motorns nedre remskiva, fram och tillbaka, med en stor hylsa på muttern, för att kontrollera att motorn inte väcks. Om motorn är beslagtagna, riv-ner ytterligare behövs för att hitta orsaken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65519.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.