Hur felsöker jag en 2000 Mazda Miata Bränslesystem?

A 2000 Mazda Miata bränslesystem kan kontrolleras och undersökas genom att använda fordonets OBD-systemet. Bränslesystemet liksom motorn, är en del av Miata s drivlinan. Bilens styrenhet samverkar med sensorer i hela motorn och bränslesystemet, katalogisering varje instans av fel, fel och fel. Om ett problem blir bestående, kommer Miata styrenhet utfärda en felkod. Den Miata s kontrollera motorn ljus aktiveras som ett resultat. Du kan skapa en lista med aktiva problem bränslesystemet genom att hämta dessa koder. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Öppna Miata s förarsidans dörr. Sätt in nyckeln i Miata tändning, men lämna den orörd. Titta under ratten och lokalisera bilens diagnosuttag. Det kommer att vara nära den vänstra kick panel.
2

Bifoga en diagnostisk kabel till OBD-II-skanner, och anslut sedan kabeln till Miata diagnostiska utlopp. Förvandla din skanner på.
3

Vrid nyckeln i Miata tändning till "On." Detta kommer att aktivera fordonets elektronik. Du kan också behöva stänga av motorn på, men det beror på din exakta märke av OBD-II-skanner. Inte alla scanners behöver motorn igång.
4

Låt din scanner en sekund eller två att samverka med Miata diagnostiska dator. När anslutningen är aktiv, titta på skannerns skärm. Vissa scanners är inställda för automatisk hämtning och kommer att dra koderna när en anslutning avkänns. Andra enheter, såsom enkla kodläsare, kan behöva en "scan"-kommandot knappats in Eftersom alla märken av skannrar fungerar lite olika, måste du konsultera din enhets manual för relevanta instruktioner.
5

Copy alla koder på scanner på ett separat papper. Var uppmärksam på de alfanumeriska koder som börjar med "P." Du kan ignorera de övriga koderna för tillfället. Men om de är aktiva felkoder, bör du gå tillbaka till dem vid ett senare tillfälle.
6

Rådgör skannerns manual för generisk OBD-II kodande beskrivningar. Dessa koder kommer inte att vara i din instruktionsbok. Dessutom måste du hitta Mazdas specifik uppsättning kompletterande OBD-II-koder. Dessa kommer inte heller att vara i din Mazda bruksanvisning. Du kommer antingen att behöva hitta dessa definitioner på nätet, eller du kommer att behöva skaffa en Haynes manual för din Mazda och leta upp dem där.
7

Kopiera de kodande definitioner bredvid OBD-II-koder. Gå igenom listan och hitta alla aktiva koder som behandlar bränslesystemet. P0005, P0006 och P0007, till exempel, alla ta itu med bränslet avstängningsventil s styrkrets. Placera en asterisk bredvid dessa typer av koder.
8

Öppna Miata huva. Beroende på var problemen ligger, kan du behöva höja Miata och stödja den på pallbockar. Gå igenom listan med aktiva problem och undersöka varje. Titta in inte bara den påverkade delen, men systemet som helhet. Till exempel, om du felsöker P0200, kolla inte bara cylindern med bränsle injektor problemet, men resten av cylindrarna samt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67077.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.