Hur man läser ojämnt däckslitage

Ojämnt däckslitage kan vara en indikation på att inte bara anpassning, men det däcktryck, integritet däcket, felaktiga chocker eller stöttor, hjullagerenheten slitage, felaktiga komponenter styrning och balansen i däcken . Däck är häpnadsväckande med tanke på all misshandel de utsätts för på daglig basis. Precis som allt annat på bilen, de behöver ordentlig vård för att ge lång livslängd samt säkerhet för perioden annonseras av tillverkaren. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet och placera pallbockar under hjälpramen. Sänk bilen så att den vilar på läktarna. Vrid tändningsnyckeln nog att släppa ratten och vrid ratten hela vägen till vänster.
2

Kontrollera däckens för en separation av slitbanan på stommen. Sakta snurra däcket för hand och samtidigt hålla ett öga på själva centrum av däcket. Titta efter mitten av slitbanan för att hoppa mer på ena sidan av däcket och sedan komma tillbaka till centrum. Bara plocka några slitbanan groove och titta på enhetlighet när du roterar däcket. En separerade däck är mycket vanligt. Den orsakas av ålder orsakad-röta, överhettning på grund av snedställning eller balans, eller slå en trottoarkant eller jättegryta. En separerad däck orsakar en sida-till-sida vingla vid låga hastigheter, som tenderar att bli mindre märkbar när hastigheten ökar. Titta på sidorna av däcken. Du letar efter en bula eller bubbla på sidan. Detta indikerar att däcket träffar något fast och slet tyget i däcksidan. Luft får mellan stommen och sidoväggen, skapar en bubbla som lätt kunde blåsa ut.
3

Inspektera däck till större slitage på båda ytterkanterna av slitbanan, vilket indikerar lågt lufttryck, eller slitage i mitten av slitbanan enbart, vilket indikerar alltför mycket luft. Inspektera slitbanan för ojämn koppning, vilket skulle indikera en dålig chock eller strut.
4

Rotera däck och leta efter platta fläckar eller koppning på ett område på däcket och inte på någon annan, vilket indikerar en out-of-balans däck. Inspektera trappsteg för liknande slitage på bara insidan eller utsidan av båda framdäcken. Detta tyder på tå eller camber är avstängd i anpassningen. Toe-in är mycket som står med tårna pekade mot varandra (pigeon rättning). Toe-out är precis tvärtom. Camber kan också orsaka denna typ av slitage. Camber är lutad av däcket sett från ovan, antingen mot fordonet eller ut ifrån bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68238.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.