Så här kontrollerar Mass luftflödessensor i en 1984 300ZX

Den luftmassemätaren på en 1984 Nissan 300ZX är den "heta tråden" typ. Givaren används av datorn för ändamål motorstyrning. Den känner av mängden luft volym flyttar in i insugningsröret. Datorn bibehåller bränsleblandningen vid en konstant 14:01 förhållande. Lufttemperatur, höjd och relativ fuktighet alla spela en faktor i luftvolym. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera den elektriska kontakten på luftmassemätare. Dra kontakten från sensorn och kontrollera om det finns böjda eller korroderade anslutningar. Korrigera vid behov.
2

Anslut kontakten till luftflödessensorn och starta motorn. Om motorn inte startar, lämna tändningen. Använd voltmetern att kontrollera strömmen vid det elektriska anslutningsdonet på sensorn. När du står framför kontakten, räknas från långt vänster tråden och kolla den femte tråden till höger om batteriet. Anslut voltmetern röda sladden till den femte tråd och den svarta kabeln till en bra jord. Om ingen spänning finns, kontrollera ledningar mellan datorn och sensorn. Om spänning finns, gå vidare till nästa steg.
3

Kontrollera fjärde tråd för en mark. Slå av tändningslåset och vrid voltmeter till ohm. Låt den svarta kabeln på en god grund. Sondera fjärde tråden från vänster med den röda ledningen. Det ska visa kontinuitet. Om det inte visar kontinuitet, reparera marken. Om det finns en bra grund, byt ut sensorn luftflödet.
4

Kontrollera andra trådklämman från vänster, vilket är signalen från sensorn. Vrid voltmetern till volt. Sondera terminalen med blymönja. Med nyckeln på och motorn avstängd, bör spänningen vara mellan 1,5 och 1,6 volt. Med motorn igång spänningen ska vara på tomgång 2,5-2,9 volt. Vid 2500 rpm spänningen bör vara 3,0 till 3,5 volt. Om någon av dessa spänningar är av parameter, ta den fjärde terminalen från vänster för en god jord. Dessa fordon har problem med marken krets, vilket orsakar körbarhet problem såsom ojämn tomgång och sätta koder syresensorn. Om marken är bra, byt ut sensorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64839.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.