Pontiac Vibe motorproblem

introducerades 2003, var Pontiac Vibe en kombi bil finns i automatisk och manuell växellåda. Produktionen av Vibe upphörde år 2009, då General Motors avbröt Pontiac varumärke. Trots att avbrytas, bör Vibe ägare och används-Vibe köpare vara medveten om eventuella motorproblem. Baffelplatta Medlemsomdömen

indikerar att baffelplattan, sitter under oljan fylla hålet 2003-2004 Pontiac Vibe fordon kan skadas från oljan fylla munstycken som används vid vissa snabb-lube stationer. En skadad skärm kan resultera i motorljud och check-engine lampan pågår. En baffel hindrar oljan från att droppa på ventilkåporna.
PCM Problem

Recensioner visar att från 2005 till 2008 Vibe modeller kan uppleva att motorn stannar på grund av en felaktig PCM (Powertrain styrenhet). Efter att ha kört normalt, kan Vibe motor stanna och inte starta. Beläget i motorn, är PCM en dator som styr motorns delar och funktioner. Det fanns en officiell återkallelse utfärdas på vissa drabbade PCM på 2005-2008 Vibe fordon. En GM-återförsäljare kan avgöra om din enhet är på återkallelsen.
Baffle Repair

Som av 2011, är kostnaden för en 2003 Pontiac Vibe baffelplatta ca $ 40, plus arbetskraft. Att misslyckas med att fixa baffelplattan kan resultera i ökad motorljud och olja läcker. Addera PCM Alternative
p Om din Vibe inte noterades på återkallelsen listan, finns det alternativ . Om köpt under de senaste tre åren, kan din Vibe fortfarande täcks den grundläggande three-year/36 ,000-mil garanti. Trots nedläggningen av Pontiac, kommer din garanti fortfarande hedras av GM. Om din Vibe är inte längre under fabriksgarantin, är den beräknade reparationskostnaden för en ny PCM ca $ 500 för delar och arbete (som av 2011).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66957.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.