Hur man använder ett ankare Tester

En armatur är den del av en elektrisk motor, i vilken en ström induceras av ett magnetfält, och är oftast tillverkade av en serie av spolar eller grupper av isolerade ledare lindade kring en järnkärna. En armatur testare är en anordning som används för att upptäcka och identifiera problem inom ankaret, oftast shorts och öppna kretsar. En grundläggande armatur testare använder två huvudsakliga metoder för att lokalisera felet, så att du kan avgöra om komponenten kan repareras eller om den måste bytas. Saker du behöver
bågfilsblad
borste
Visa fler instruktioner
Growler Test
1

Placera armaturen på käkarna eller V-block testaren och slå på enheten.
2

Håll ett tunt metallband, t.ex. ett bågfilsblad, längden över kärnan i ankaret och rotera armaturen långsamt, vilket gör en fullständig revolution. Om ett kort upptäcks, kommer metallbandet blir magnetiserad och lockade till facket där kort ligger. Bladet kommer att vibrera, vilket orsakar ett morrande ljud.
3

Rengör spåret mellan de båda segmenten där korta upptäcktes och upprepa testet. Om metallbandet fortsätter att vibrera, har armaturen en inre kort och måste bytas ut.
Meter Test
4

Placera armaturen på käkarna eller V-blocket av testare och slå på enheten.
5

Placera de två röda kontakt sonder antingen på varandra följande segment eller varannan segment av ankaret när det står stilla, hålla dem på plats tills du får en läsning . Rotera ankaret och upprepa med varje efterföljande par av segment tills högsta värdet erhålls. Avläsningen kommer att vara densamma för alla goda lindningar, och en låg avläsning indikerar ett kort i det segmentet, med en öppen lindning avläsning på noll.
6

Upprepa steg 2 med de svarta testproberna, placera en sond på axeln hos ankaret och den andra på ett av segmenten för att kontrollera för jordning. Om detta segment är jordad, kommer lampan lysa. Om detta segment är ordentligt isolerade, kommer ljuset inte komma på. Upprepa med varje efterföljande segment.
7

Rengör ankaret med en styv borste om lampan är svag eller flimrar under grundstötningen testet, vilket är ett tecken på att smuts, metall eller annat skräp överbrygga de elektriska punkter och jord. Upprepa testet när skräpet har avlägsnats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68309.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.