Vad kan jag göra för att dämpa vibrationer i min bil?

Vibration i bilen kan komma från många olika källor, och kan vara allt från en enkel fix för problem som måste åtgärdas av en kvalificerad mekaniker. Bestäm vilket område av din bil vibrationen härrör från att hjälpa dig att diagnostisera problemet och sedan få reparationen gjort. De vibrationer i bilen kommer inte att försvinna och kommer gradvis att bli värre om situationen inte är fast. Engine Mount

Betrakta ett problem motorfäste om vibrationerna verkar komma från under huven. Motorn fästet är utformat för att isolera vibrationer hos motorn från ramen av bilen. Anordningen är tillverkad av vulkaniserat gummi beläget mellan metallplattor som bult till motorblocket och ramen. Kontrollera noggrant Motorupphängning för slitage, sprickor, olja eller en separation av fästet. Varje felfunktion fästet kan leda till en märkbar vibration i den främre delen av bilen (förutsatt att du har frontmonterade motorn). Ha en mekaniker ta bort motorn montera och byta ut den för att stoppa vibrationerna. Konsultera en manuell bilverkstäder om du väljer att göra detta reparationen själv.
Däck

Vibrationer från däck är oftast lätt att diagnostisera. Förutom att känna en vibration, kan du rulla oftast ner fönster och höra den allmänna riktningen varifrån ett ljud kommer ifrån. Helt enkelt titta på slitbanor på däck kommer ge snabb bevis om detta är källan till vibration. Titta på däckmönstret och kolla för stötar, platta fläckar, mycket slitet eller ett främmande föremål in i däcket. Det bästa scenariot skulle vara en sten fastnat mellan två trappsteg, men det är sannolikt att orsaka endast en mindre vibrationer och en märkbar ljud. Helt enkelt ta bort berget med händerna eller en tång för att fixa it. däck vibrationer mer sannolikt orsakad av en bula i däcket eller slitna trappsteg som är märkt med hastigheter som börjar runt 45 mph. För handen lätt över trappsteg och känsla för eventuella oegentligheter. Ett bra däck är slät. Om den inte är det kommer du att behöva byta eller rotera skadade däcket och kan behöva ha bilen checkat ut för eventuell balansering, slitna stag eller chocker som orsakar att däcken slits ojämnt.

Brake Rotor

Knacka dina raster och kontrollera vibrationer. Om vibrationer i bilen händer när man bromsar, har du troligen ett problem bromsrotor. Rotorer kan varp när den intensiva värmen från friktionen av bromsning skadestånd dem. Det är mer sannolikt att hända när bromsbelägg har varit överutnyttjas, vilket orsakar en metall-på-metall friktion. Låt en mekaniker sväng eller "re-maskin" rotorn att jämna ut den för en tillfällig fix, eller byt rotorn helt. Addera Universal Joint

Kontrollera universella gemensamt på drivaxeln för rost-färgat pulver runt lagren. Detta material visar att kardanknuten sviktar och det måste replaced.When kardanknuten misslyckas det kan påverka hur bilen hanterar och det kommer att orsaka en vibration ljud som kommer att vara mycket märkbar. Fogen kan inte repareras utan måste bytas ut omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64470.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.