Vad orsakar Blå rök ur en bils avgassystem

Mechanics vet att två saker berättar sagan av en motors hälsa mer än något annat:? Skicket på avgasutsläppen och att bolagets tändstift. Avgassystem färg, lukt, tryck och jämn temperatur kan tala volymer om motorns inre tillstånd. När du vet vad som förorenar avgaserna består resten av diagnosen spåra källan till föroreningen. Rök Färger

Avgassystem är allmänt färglös, men kan ta på en färg om det är förorenat. Vit rök är faktiskt ånga från vatten i motorn, är svart rök allmänhet ett överskott av bränsle, och blå eller grå rök är olja. Några vita röken är normal, särskilt strax efter uppstart och vid kall väderlek. Svart rök kommer vanligtvis med ett kraftfullt bränsle lukt och är inte ovanliga för dieslar. Oljerök har också en kontrollampa lukt, och kan inträffa vid tomgång eller högre i varvtalsområde, beroende på källan av oljan.
Läckande ventiltätningar

Läckande insugningsventiler tätningar är bland de vanligaste oljekällor intrång. En motorns inloppsventiler passerar genom toppen av inloppsporten och in i den översta delen av huvudet där ventilsystem vilar. En gummi-eller plasttätning håller olja från den övre topplocket från att dras ned ventilskaftet under inverkan av motorns vakuum. Läckande ventil-spindeltätningar normalt producera en större volym av rök vid tomgång eller under plötslig inbromsning när insugningsröret vakuum är den högsta.
Bad PCV Valve
< p> Även de bästa kolvringarna inte skapar en perfekt tätning, en viss procent av förbränningsgaser kommer att smyga förbi dem och bli "blow-by" i vevhuset. Detta genomblåsta ökar trycket i motorblocket, uppmuntra oljeläckage och eventuellt blåsa ut ett motorns packningar. Blow-by är också extremt otrevlig från ett utsläpp synvinkel, vilket är varför vi använder positiva ventilationssystem för vevhusgaser att suga dessa gaser ut ur motorblocket och tillbaka in i motorns intag. PCV-system använder en ventil för att förhindra att olja intrång, om det fastnar öppen, då olja kommer att arbeta sig igenom PCV röret och in i ditt intag. Oljerök volymen kan öka eller minska med rpm, beroende på var PCV slangen fäster. Följ slangen till din ventilkåpa till inloppsröret eller grenrör sedan inspektera insidan av röret eller fördelare för strimmor av våt olja.
Ineffektiva kolvringar

Loose kolvringarna är inte nödvändigtvis slitna, de är alldeles för liten för hålet. Varje motor upplevelser tråka slitage över tid, de fjädrande kolvringar kommer att kompensera för en viss mängd av det, men kan bara expandera så mycket utan att offra en del av sin spänning på hålet väggen. Detta är en viktig distinktion att göra, eftersom hålet bär inte bara minskar ring spänning men ökar storleken på ringen luckor. Lägre spänning i sig kommer att bidra till en viss mängd av rökning, men ringen klyftorna är en mer allvarlig fråga. För att testa för överskjutande förbiblåsning följer ring, borrning eller kolv misslyckande, ta bort oljepåfyllningslocket på ventilkåpan och lägga handen över den. En regelbunden puff av het gas mot handflatan indikerar överdriven blow-by i en eller flera cylindrar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68252.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.