Hur stänga av ljuset Check Engine i en 97 Ford Taurus

Check Engine lampan på en 1997 Ford Taurus är en kommunikationsenhet mellan dig och drivlinan styrmodulen. Modulen övervakar alla sensorer i drivlinan. Om någon givare returnerar ett fel i modulen, genererar det en felkod. Lagringen av en kod utlöser automatiskt belysningen av kontrollera motorn ljus att göra dig uppmärksam på felet. Om du förstår grunderna i bilreparationer, kan du stänga av 1997 Taurus ljus kontrollera motorn i några minuter. Saker du behöver
Scan Tool Review Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Anslut Scan verktyget datalänk kabel till Taurus diagnostiska porten sitter under instrumentbrädan bredvid rattstången. Den diagnostiska porten är samma form som i slutet av datalänkens kabeln och täckt med en svart plast dammskydd som du måste ta bort för hand först.
2

Växla Taurus "tändning till körläge. Fortsätt med ett snabbt test på scan tool efter felsökningsverktyget specifika instruktionsbok för att utföra testet. Detta förfarande varierar från märke till märke och modell till modell.
3

Radera felkod (er) när felsökningsverktyg displayen frågor om du vill göra det. Slutför snabbtest per genomsökningen verktygets bruksanvisning.
4

Vrid Taurus tändningen och ta ur nyckeln. Koppla datalänkens kabeln från den diagnostiska porten och placera tillbaka dammskyddet på porten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66779.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.