Hur vill kolla motorn på en 2002 Dodge Ram

Det finns sätt att felsöka en 2002 Dodge Ram motorn genom syn och lukt, men det är mer tidskrävande än behöver vara. En On-Board Diagnostics scanner kommer att leda dig till en motor problem mycket snabbare än blinda försök och misstag. The Ram är OBD-II-systemet kör en serie tester varje gång motorn är på. Om ett fel inträffar några gånger, noteras och loggas av systemet som "pending" problem. Om det uppstår tillräckligt med tid, blir det ett "problem" kod. Du kan hämta dessa koder. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Anslut skannerns kabeln till diagnostiska porten. Det kommer att vara direkt under rattstången på undersidan av instrumentbrädan.
2

Vrid elsystemet på. Din skanner min kräver att du även starta motorn. Dessutom, om din skanner inte själv aktivera och hämta koder, då kommer du också att behöva slå på och ange en "Scan" eller "läs"-kommandot.
3

Skriv ned de OBD-II koder skannern hämtas. Skannern kommer att skilja mellan pågående koder och felkoder. Ta felkoder större allvar, eftersom de har inträffat på ett mer frekvent basis. Sedan tittar upp korta kodbeskrivningar i skannerns manual. Du kan vanligtvis hitta dessa definitioner mot baksidan av manualen i en bilaga. Dessutom kan den manuella har bara de generiska beskrivningarna som är universella för alla OBD-II-kompatibel fordon. Dodge och Chrysler-relaterade fordon har sina egna speciella kompletterande koder. Du kommer sannolikt att behöva leta upp dem på Iinternet (se Resurs).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66207.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.