Felsökning av en ingen gnista på ett elektroniskt Distributör

Elektroniska distributörer ersätts punkt distributörer i bilar under 1970-talet. Sedan dess har det skett stora förbättringar, även distributörer innehåller i huvudsak samma komponenter och fungerar på samma principer. Vissa nyare bilar har distributören-mindre tändsystem, helt förlita sig på avancerade datasystem för timing och gnistfördelningssystemet. Med ett fordon handbok för specifika specifikationer, och några enkla verktyg, diagnostisera en ingen gnista villkor följer några enkla steg. Saker du behöver
Vehicle reparationshandbok
grundläggande handverktyg
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

bort fördelarlocket, och har en assistent vev motorn. Se till att distributören rotorn roterar. Om det inte är återförsäljaren axeln skadas eller kamrem eller kedja är bruten. Ta distributören och kolla axeln först. Kontrollera sedan de andra timing komponenter.
2

Ta bort den elektroniska styrenheten, och kontrollera det med bruksanvisning, eller ta den till en lokal Biltema som erbjuder gratis elektrisk komponent testning. Om styrmodulen testar dåligt, byt ut den.
3

Kontrollera tändspole. Det är ovanligt att tändspolen att misslyckas, så följ provningsmetoderna i bruksanvisningen noga eller har den komponent testas av en lokal bildelar butiker. Testa spolar är inte alltid exakt som de primära testerna är statisk, inte dynamisk. Om det finns några tvivel, byt ut spolen.
4

Kontrollera pick up spolen. Många distributörer använda en magnetisk pick up spolen, och det kommer ibland misslyckas på grund av en trasig koppling eller ett ryck som orsakar magneten att förlora sin magnetism. Följ stegen i din handbok och kontrollera resistansen på pick up spolen. Om resistansen är utanför specifikationerna, byt pick up spolen.
5

På äldre bilar kontrollerar ballastresistorn. Om din tändspole är den typ som använder ett externt motstånd, exempelvis äldre Dodge fordon, kontrollera spänningen vid den varma sidan av spolen. Det bör endast vara ca 9 volt när motorn slås över. Om den är högre, får spolen avfyras inte, och den extra spänning kan orsaka spolen att misslyckas. Byt både motståndet och spolen om spänningen läsning är hög.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67101.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.