Värmaren kommer inte heta på 2002 Ford Taurus

Värmesystem problem med din Taurus är oftast inte märks förrän vädret börjar bli kallare. Värme-och kylsystem båda har gemensamma komponenter och ett problem som finns i ett av systemen kan ofta hittas ha sin orsak i den andra. Korrekt underhåll av kylsystemet kan hjälpa till att hålla fungerande värmesystem ordentligt. Den kylvätska som används för att hålla motorns temperatur, ger också värme till värmerör, där den distribueras av fläkten in i bilens interiör. Instruktioner
1

Lyft huven på din Taurus och lokalisera kylvätska återhämtningen, som ligger på den främre, högra hörnet av motorrummet. Med motorn kall, bör kylvätskenivån ligga inom "Cold Fill" område, som markerats på tanken. Om motorn är varm, bör nivån vara nära toppen av intervallet. Om du behöver lägga till kylvätska, gör det endast när motorn har svalnat. Öppna aldrig locket returtankens medan motorn är varm.
2

Starta bilen och låt den värmas upp. När den har nått arbetstemperatur, vrid värmereglaget på och kontrollera om luft blåses från ventilerna. Om inte, är fläktmotorn svarvning inte. Detta skulle kunna vara en defekt värmare switch, en skadad fläktmotor eller mest troligt, en trasig säkring. Kontrollera säkringen först. Kontrollera även att anslutningen till fläktmotorn, hittade på brandväggen, är intakt.
3

Flytta värmaren switch i olika positioner och se om luften börjar blåsa från ventilerna på en viss punkt i switchens resor. Om så är fallet, är växeln defekt.
4

Leta efter kall luft som kommer från ventilerna. Om luften är kall när motorn är varm, kan det finnas ett stopp i Värmeslangarna, som går in i brandväggen. Med aggregatet och motorn varm, försiktigt känna båda Värmeslangarna. Om de inte båda är varm, finns det möjligen en blockering i systemet. Om ingen blockering hittas, termostaten troligen fastnat i öppet läge, vilket hindrar kylvätskan från uppvärmningen tillräckligt. Inspektera mattan under instrumentbrädan för någon vätska som luktar kylvätska
5

. Om du märker det, eller du märker ett frostskyddsmedel-liknande lukt från ventilerna, är värmeelementet läcker och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65443.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.