Hur att kontrollera motorn ljus på 1995 C280 Mercedes

Den 1995 Mercedes C280 erbjöds med en 2,8-liters, dubbla överliggande kamaxlar, in-line 6-cylindrig motor. Den omborddiagnos (OBD) för fordonet övervakar motorns kontroller, bränsle reglering, utsläpp förordningar, överföring felkoder och många andra sensorer i fordonet, som motorns styrdator ständigt justerar. Saker du behöver
OBD ritstiftet Mössor och papper
Visa fler instruktioner
1

Park och stänger av bilens tändning. Öppna och säkra huven på C280. Gå till passagerarsidan av motorrummet, nära brandväggen, vilket är väggen mellan motorn och förarhytten. Leta OBD porten i övre passagerare hörnet av brandväggen. Anslut skannern OBD-koden till OBD-porten. Ställ in skannern på övre strut montera, eller en plan yta av fordonet.
2

Sitt i förarsätet på bilen och vrid tändningsnyckeln till "ACC" läge. Den tillbehör position är tändningen position där samtliga instrumentpanelen tänds, men bilen startar inte. Starta inte fordonet under denna testproceduren.
3

Lämna bilen och gå tillbaka till skannern. Slå på skannern med strömbrytaren. Från huvudmenyn på skannern, välj "Läs Engine Codes" och tryck på "LÄS"-knappen. Skannern kommer att uppmana dig att ange ditt fordon år, märke, modell och ibland motorns storlek. Ange all efterfrågad information, tryck på "LÄS"-knappen för att godkänna varje svar. Om du gör ett misstag, tryck på "ERASE"-knappen för att gå tillbaka ett steg.
4

Låt koden scanner för att läsa fordonet under skanningen. Skriv ner den information som produceras av skannern, med hjälp av en penna och papper. Vissa skannrar ger dig motorn koder följt av en allmän definition av koden. Dyrare skannrar erbjuder kompletta nummer definitioner, samt information om den del av fordonet som är källan till koden. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66297.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.